Quad adventure
Image default
Business

De functie van de radio

In Nederland luisteren wij gemiddeld dertig miljoen (!) uur per week naar de radio. Doordat er een dermate grote groep naar de radio luistert, is het ook van belang om nuttige onderwerpen te bespreken en goede informatie over te brengen. Je hebt immers invloed op een enorme groep.

Gedurende de Covid-pandemie hebben Ghanezen voor lange tijd in lockdown gezeten. Hierbij werden ook de deuren van de aanwezige scholen gesloten. Voor kinderen op het platteland – het gebied zonder internet – stond het leren stil. Een Ghanese leraar, Edukans, zag potentie in de radio. Op die manier kon thuisonderwijs alsnog worden gerealiseerd.

Radioles uitzenden

Docent Edukans zond, gedurende de pandemie, radiolessen uit. De lessen waren in iedere regio, in eigen lokale taal te volgen, waardoor iedereen vanuit eigen woning mee kon doen. Met het motto ‘Scholen zijn dicht, maar dit is geen vakantie’ waren de radiolessen een ideaal alternatief.

Doel van de lessen

Als leerling werden de meerdere lockdowns in veel gevallen beschouwd als mini-vakantie. Echter bleken veel leerlingen, bij terugkeer naar school, een enorme achterstand opgelopen te hebben. Edukans wilde deze gevolgen vermijden en stimuleerde de kinderen, via de radio, alsnog door te blijven leren. Er werd aandacht besteed aan leermanieren die ook vanuit eigen huis mogelijk waren.

Functie van de radio

De radio zal wellicht ouderwets klinken, maar momenteel heeft de radio nog steeds enorm veel invloed op de mensheid. Zoals bovenstaand voorbeeld mooi aangeeft, kan de radio in korte tijd een grote groep bereiken, waardoor informatie gemakkelijk overgebracht kan worden.

Om nieuwe informatie in korte tijd te verspreiden, is de radio een praktisch hulpmiddel. Het is dan ook niet gek dat er via de radio enorm veel informatie wordt vrijgegeven. Er zijn immers enorm veel luisteraars die urenlang de radio luisteren.

http://radioguide.fm