Quad adventure
Image default
Business

Hoe gaat een animatiefilmpje in zijn werk?

Hoe gaat een animatiefilmpje in zijn werk?

Een animatiefilmpje is een heel erg leuke toevoeging voor je bedrijf. Het zorgt ervoor dat een boodschap net eventjes wat grappiger en leuker overkomt op de kijker, de kans is dan ook groot dat zo de boodschap beter blijft hangen. Je kunt het beste een animatiefilmpje  laten maken bij speciale animatiebedrijven, deze zijn er tenslotte in gespecialiseerd en zij kunnen heel gericht een video voor je in elkaar zetten. De vraag is alleen hoe gaat dit dan allemaal in zijn werk? Waarschijnlijk weet je dit nog niet, anders zat je dit artikel niet te lezen.

Het schrijven van het script

De eerste stap van het proces van het maken van de animatie is het schrijven van het script. Dit is eigenlijk niks anders dan de tekst die verteld moet worden aan de kijker. Het is dan ook van belang dat je hier wel even voor gaat zitten. Zo moet je bij jezelf nagaan wat voor een boodschap je over wilt brengen en op wat voor een manier dit over moet komen. Aan de hand van het script wordt de animatiefilmpje verder ontwikkeld. Het is handig om je script even rond te laten gaan binnen het bedrijf. Mensen kunnen dan nog advies geven of ze kunnen je tips meegeven voordat je het uiteindelijk naar het bedrijf stuurt.

Het maken van het storyboard

De tweede stap van het maken van de animatiefilmpje is het schrijven van het storyboard. Het storyboard is eigenlijk een soort klein stripverhaal. Waarom zou je een stripverhaal maken als het een animatie moet worden? Dat is een goede vraag. Dit wordt voornamelijk gedaan omdat je aan de hand van het stripverhaal heel eenvoudig een animatiefilmpje in elkaar kan zetten. Je weet dan namelijk al wat voor soort scenes er in moeten zitten en wat er allemaal moet voorkomen in de animatie. Vandaar dat er dus een storyboard gemaakt wordt. Het is een heel simpele schets, de details worden later pas toegevoegd. Zie het dan ook als een globale richtlijn voor hoe alles er later uit moet gaan zien, zelf heb je er niet zo heel veel aan maar voor het animatiebedrijf is het heel erg handig.

Het inspreken van de voice over

Na deze twee stappen zal er een voice over gekozen moeten worden. Dit is natuurlijk de stem die de animatiefilmpje in gaat spreken. Het is belangrijk om een goede stem te kiezen, je kunt natuurlijk geen oude man gebruiken voor een animatie voor jongeren. Het bedrijf zal dus zijn best doen om een persoon te kiezen die het best overeenkomt met de bedoeling en de boodschap van de animatiefilm. Als je het nog niets vindt dan kun je natuurlijk altijd een andere stem kiezen.

Het maken van de illustraties

Hierna gaat men kijken naar de vorm van de illustraties. Dit zijn dan ook echt de details die gekozen moeten worden. Zo moeten ze kijken naar de stijl van de animaties en de personen in het filmpje. Als je een erg nieuw bedrijf bent dan is het vaak mooi om een ietwat strakker design te hebben. Je kunt dit ook zelf aangeven als je al een idee hebt over hoe het er allemaal uit moet gaan zien.

Het toepassen van de geluidseffecten

Als laatste zal er gekeken worden naar de geluiden die in de animatie moeten zitten. Dit is de allerlaatste stap van het proces van het maken van een animatie. Het filmpje zit namelijk al in elkaar en de geluiden zijn het enige wat er nog in moet komen. Je ziet dus wel dat er best wel een hoop komt kijken bij het maken van een animatiefilmpje. Daarom is het ook zo belangrijk dat je niet zelf aan de slag gaat maar dat je het gewoon lekker uit handen geeft, voor je het weet heb je vele uren zitten werken aan een filmpje wat er achteraf gezien helemaal niet zo mooi uitziet. Een goed animatiebedrijf kan dit veel beter, het is dan wel even een investering maar je zult er veel meer voordelen dan nadelen van hebben. Neem dus de stap en laat een animatiefilm maken, zo til je jouw bedrijf naar het volgende niveau.

Gerelateerde artikelen

Trampolinespringen is gezond

De meerwaarde van een extra schoonmaakronde

Slotenmaker Bergschenhoek