Quad adventure
Image default
Business

led paneel 30×120

Soms heb je heel veel licht nodig en tegelijk kom je erachter dat het niet praktisch is om vele led lampen in serie naast elkaar te plaatsen. Vele kleintjes maken namelijk een grote lichtbron, maar in vele situaties is het technisch niet haalbaar om dit zo meteen uit te voeren. Op dat moment is het wel degelijk van belang om te weten dat er een alternatief bestaat. Deze alternatieve vorm van led verlichting is het led paneel. Hierbij kun je gebruikmaken van 1 of meerdere grote panelen om een groot oppervlak van led verlichting voorzien. Het grote voordeel hiervan is dat je maar een stuk dient te monteren op het plafond in plaats van ontelbare kleine led lampen.

Waar gebruiken we een led paneel voor?

Het led paneel wordt dikwijls gebruikt om grote kamers, zalen of ruimtes te verlichten. Deze vorm van led verlichting wordt dus vooral ingezet voor zakelijk of industrieel gebruik. We denken dan aan ruimtes waar veel mensen bij elkaar komen zoals hallen, conferentiezalen, beurzen, werkplaatsen, scholen en ateliers. Dit zijn plaatsen waar led verlichting en led lampen meer dan ooit duurzaam moet zijn.

Hoe groot is zo’n led paneel

Dat een led paneel groter is dan led lampen of andere led verlichting, had je al wel begrepen. Het led paneel kent twee formaten. Je kunt kiezen voor een vierkant paneel van 60 cm x 60 cm. Daarnaast is er ook een rechthoekig paneel van 90 cm x 30 cm op de markt. De verschillende modellen geven de plaatser de mogelijkheid om voor de juiste vorm te kiezen die het best bij het plafond past en tegelijk het mooiste esthetische effect kan bewerkstelligen. Voor kleinere kamers is een paneel misschien voldoende, maar voor grote ruimtes zullen verschillende panelen met elkaar gecombineerd moeten worden.

Het led paneel is een krachtige lichtbron.

Een led paneel verbruikt 40 Watt. In vergelijking met andere led verlichting of led lampen lijkt dit een hoog wattage te zijn. Hierbij wordt wel uit het oog verloren dat het led paneel evenveel licht biedt als vele led lampen samen. Een led paneel staat immers garant voor heel sterk licht. In lumen betekent dit al gauw 3200 lumen.

Lumen, de eenheid van lichtsterkte

Wie nog niet van het woord lumen gehoord heeft, is misschien niet op de hoogte vanwaar het vandaan komt. Lumen betekent ‘licht’ in het Latijn. Daarom alleen al is dit de beste term om de lichtsterkte van led lampen en led verlichting aan te duiden. Zo weet je precies hoeveel licht eruit je led paneel komt.

https://www.leds-depot.be/led-230v/led-paneel.html

Gerelateerde artikelen

Waarom zijn er verschillende soorten groottes bij tennisrackets

Final Fantasy XIV Dungeon System Explained

Hoogglans tv meubels