Quad adventure
Image default
Bedrijven

Sneller vooruitgaan met squash | Quality Squash Stores

WAT ZIJN DE 4 BELANGRIJKSTE PUNTEN IN HET CREËREN VAN DEZE DIAMANTPOSITIE?
Zet je schouder in een startpositie zodat deze aan het begin van de swing onder je kin zit.

Mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores, de grootste squash webshop van Nederland en België.

Houd een ‘halfgepikte’ polspositie aan, zodat het rackethoofd van nature boven de bal staat (ik heb veel discussies gehad met Peter over de pik vs. uncocked en we hebben compromissen gesloten over het feit dat ‘halfgepikt’ een redelijke term is om te gebruiken, omdat het betekent dat het rackethoofd omhoog staat, maar je bent in staat je aan te passen en je aan te passen als de bal in een lastige positie van je af is).
Draai het bovenlichaam naar de achterste hoek aan het begin van de schommel.
Breng de elleboog in een zo laag mogelijke uitgangspositie. Dit klinkt misschien vreemd, maar hoe lager je je elleboog, hoe hoger de kop van het racket aan het begin van de schommel komt te staan.
backhand squash techniqueBy gebruikend deze ,,Positie van de Diamant” als het onderwijspunt in de loop van het laatste paar van jaren heb ik heel wat succes in het verbeteren van vele spelers backhands gehad. Het is gemakkelijk te visualiseren en krijgt natuurlijk alle lichaamsdelen in de juiste plaats aan het begin van de schommel.

Denk de volgende keer dat je op het veld bent eens na over deze positie en kijk of het de consistentie van je slagen aan de backhandkant verbetert.

Estland is een klein landje van slechts 1,3 miljoen inwoners naast Finland, Rusland en Letland. Squash in Estland begon in 1993 toen de eerste squashclub in de hoofdstad Tallinn werd geopend. Door de jaren heen is de squash in Estland langzaam maar zeker gegroeid, je kunt nu in de hoofdstad en enkele andere steden spelen. Nog maar een paar maanden geleden bouwde CourtWall 4 nieuwe professionele banen in Tere Tennis Center.

Mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores, de grootste squash webshop van Nederland en België. Aanbieder van onder andere squash schoenen.

Historisch gezien hebben we nooit professionele spelers gehad – misschien wel de grootste prestaties zijn medailles van de European Nations Challenge Cup in 2002, 2006 en 2007. Dit seizoen is het nationale team van plan om te gaan spelen in St. Clementine, Jersey in de Europese Team Championships, 3de divisie. Ondanks het feit dat er geen professionele spelers zijn, is er een sterke gemeenschap van spelers, en mogelijkheden om op bijna elk niveau (het hoogste niveau zijn de PSA-satelliettoernooien) te spelen. Lessen en competities zijn opgezet voor zowel beginners, gevorderden als gevorderden.

Een paar maanden geleden had ik een praatje met SquashSkills eigenaar Peter Nicol over hoe ik het squashonderwijs in Estland beter kan organiseren. Ik legde uit dat ik een fervent fan ben van de SquashSkills.com site en dat het een ongelooflijke waarde biedt voor een zeer kleine investering. Ik heb honderden video’s bekeken, trainingen gemaakt en mezelf getest op racketvaardigheden, maar ik kon nog steeds niet bedenken hoe ik een systeem kon samenstellen dat groepslessen beter en efficiënter maakt dan het voorbereiden op papier. Peter gaf me een aantal uitstekende ideeën en we hebben een oplossing uitgewerkt die steeds beter en beter wordt.

ZO IS HET SYSTEEM OPGEZET:
Ik heb een groep van 25 mensen die minstens twee keer per week een opleiding volgen. Elke maandag plaats ik het focusonderwerp van de week (bv. forehand volley drive) op SquashSkills en voeg ik een vooraf gemaakte playlist toe die alles schetst wat een speler moet weten over het schot. Het theoretische gedeelte van alle schoten wordt uitstekend behandeld op de site. Tijdens de les leg ik kort het onderwerp uit en schets ik in het kort wat het schot is, waarom, wanneer en hoe het wordt gespeeld. Er volgt een reeks progressieve oefeningen – de eerste spelers proberen het schot in geïsoleerde, eenvoudige omstandigheden uit en gaan uiteindelijk over tot het gebruik ervan in een echt spel. Spelers hebben ook trainingssessies zonder coach gedurende de week, maar het onderwerp blijft hetzelfde. In hun solotraining wijs ik vaak een racketvaardigheidstest van SquashSkills toe (bijvoorbeeld een twee minuten durende forehand volley drop test) en spelers slaan het resultaat op de site op.

Het spreekt voor zich dat belangrijke onderdelen ook een goede warming-up en een stabiel fysiek conditioneringsprogramma zijn. Fitness en fysieke conditie is een gebied dat de laatste tijd sterk is verbeterd op SquashSkills.com – ik heb veel nuttige fitnesssessies gecreëerd en die geïmplementeerd in coaching en mijn eigen training.

Bovendien werkt het SquashSkills team hard aan het beschikbaar maken van een breed scala aan progressieve squashoefeningen en trainingssessies in de ‘squash sessies’ sectie van de site. Dit kwam na mijn aanbeveling en ik ben onder de indruk van de snelle turnaround. Ik zal gewoon Peter Nicol citeren:

“Het idee is om door elke training heen te komen, omdat elke training iets moeilijker wordt en/of zich op iets andere gebieden richt. Als coach kun je de sessies aanpassen door bepaalde oefeningen uit te voeren of toe te voegen, zonder dat je ze vanaf het begin hoeft te maken. Uiteindelijk zullen er honderden vooraf gemaakte sessies op de site komen, die iedereen op een eenvoudige, logische en progressieve manier kan gebruiken”.

Ik ben er zeker van dat deze oplossing zou helpen om de trainingssessies aanzienlijk gemakkelijker samen te stellen en ook mijn eigen spel te verbeteren.

Het enige dat overblijft is om iedereen uit te nodigen om te komen kijken naar ons prachtige land van verbluffende natuur en m

https://www.qss-squash.nl