Quad adventure
Image default
Business

Zelf een inbouwkast maken

Heb je een trap met een lege ruimte, of tussen bepaalde kamers een grote ruimte waar makkelijk een kast in past. Bouw dan je eigen inbouwkast. In dit artikel lees je informatie over inbouwkasten en welke materialen je vooraf klaar moet hebben.

Voor een inbouwkast wordt voornamelijk hout gebruikt. Hout is gemakkelijk bewerkbaar en je kan zelf de kwaliteit van het hout kiezen. Daarnaast kan je hout ook schilderen waardoor het eigenlijk overal in je huis kan passen.

De eerste stap die je moet nemen is het ontwerpen van de kast. Maak voordat je gaat beginnen met het bouwen van de kast een gedetailleerde tekening van hoe jij wilt dat de kast eruit ziet. Het is belangrijk om vooraf een strak idee te hebben en deze op papier te hebben. Let daarbij goed op de details. Er mag geen verschil bestaan tussen de tekening en de echte ruimte waarin je de kast wil maken. Anders kunne er tijdens de bouw fouten naar voren komen waarmee je geen rekening hebt gehouden.

Bepaal welke materialen je gaat gebruiken. Zoals eerder gezegd kan je bij hout zelf de kwaliteit kiezen. Je kan kiezen voor basishout, maar die gaat snel splinteren. Je mag natuurlijk zelf bepalen welk soort hout het beste bij jouw huis past. Denk daarnaast ook na over de materialen naast het hout zoals bevestigingsmaterialen zoals schroeven, moeren en bouten. Deze materialen moeten ervoor zorgen dat de kast goed in elkaar zit en ook blijft staan in de ruimte waarin je hem wil bouwen. Gebruik houtschroeven voor het beste resultaat. Deze schroeven zijn speciaal gemaakt om hout met elkaar te verbinden en daarom uitstekend voor deze klus te gebruiken. Een andere schroef die handig is bij het maken van een kast is een stelschroef. Deze stelschroef geeft je een richtlijn en richting over waar bepaalde andere schroeven moeten komen. De stelschroef zorgt ervoor dat je geen fouten zal maken.

https://moerenbout.nl/

Gerelateerde artikelen

Het geven van een origineel cadeau

Waterpijp ervaringen verbeteren

Voor officieel erkende EHBO cursussen in Ede moet u bij AREHBO zijn