Quad adventure
Image default
Banen en opleidingen

10 signalen die erop wijzen dat je zal worden ontslagen

Is niet ieders grootste angst droom ontslagen te worden als je net heel tevreden bent met je baan? Dan hebben wij een heugelijk bericht; je kunt makkelijk voorspellen of je binnenkort ontslagen wordt of niet. Je hoeft alleen maar attent te zijn. 

1. Beoordelingen

Niemand is perfect en heeft wel eens een slechte dag. Minpunten in je beoordeling betekenen niet meteen ontslag. Wel is het belangrijk je best te blijven doen.

 

2. De onsympathieke baas

Word je op alles door je baas aangesproken? Misschien is het dan wel tijd om eens te kijken naar een andere baan.

 

3. Steeds meer eisen

Als de taken van je baas steeds veeleisender of zelfs onmogelijk worden, dan kan het zijn dat je baas een manier zoekt om je te doen vastlopen en zo makkelijker te kunnen ontslaan.

 

4. Een time-out

Sta je op het punt om een time-out te nemen of een deel van je salaris te verliezen? Let goed op, want meestal komt dit niet meer goed.

 

5. Een aanmaning

Heb je een waarschuwing gekregen van je baas dat je werkprestaties onder niveau zijn of over je werkgedrag? Maak je gereed; een vermaning betekend niet veel goeds.

 

6. Steeds minder werk

Wanneer de aantal toegewezen klanten of projecten afneemt, kan het zijn dat je baas steeds minder vertrouwd in je kwaliteiten.

 

7. Dag extraatjes, dag baan

Kreeg je eerst wel een boel extraatjes zoals luxe vluchten of drankjes na het werk en nu niet meer, dan wordt er vast en zeker bezuinigd.

 

8. Roddels

Als je het idee hebt dat er continu over je wordt geroddeld, dan weet je wat je te doen staat.

 

9. Negatie

Word je als leidinggevende steeds meer buitengesloten als het gaat over je ondergeschikten, dan ben je waarschijnlijk niet meer nodig.

 

10. Je standpunten

Wordt er niet meer naar jouw mening gevraagd tijdens vergaderingen? Vermoedelijk hecht je baas geen waarde meer aan je: je bent de sigaar.

 

Voorberiden jouw ontslagbrief is ook een goed idee als je dergelijke negative standpunten 

Jij bent de enige die je baan kan redden; doe je best, geef toe als het werk niet lukt, sta klaar voor collega`s en ben altijd voorbereid op elke situatie. Of ga bijverdienen naast jouw job dan ben je sterker finaceel en je weet nooit mischien zal mischien je volgende hoby jouw  beroep worden. 

 

https://www.vindazo.be/pages/ontslagbrief-schrijven-voorbeeld-met-opzegtermijn-werknemer-werkgever/