Quad adventure
Image default
Financieel

Eenvoudig en echt interessant besparen op je brommerverzekering

Wanneer je een brommer hebt aangekocht is één van de eerste zaken waar je aan moet denken het afsluiten van een geschikte brommerverzekering. Tijdens je zoektocht naar een geschikt exemplaar zal je al vrij snel kunnen vaststellen dat er op de markt menig aantal verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Dit betekent onder meer dat we een onderscheid maken tussen enerzijds de verplichte WA-verzekering en de meer uitgebreide brommerverzekeringen die er bestaan. Zou jij ook graag een verzekering voor je brommer willen afsluiten, maar wil je kunnen rekenen op een echt goede voorbereiding? Dan is het zeker interessant om onderstaande informatie even door te nemen.

Welke brommerverzekeringen kan je afsluiten?

We zullen je wellicht niets nieuws vertellen wanneer we zeggen dat de ene brommerverzekering de andere niet is. Op de markt bestaan er dan ook tal van verschillende opties. We maken hierbij een onderscheid tussen bijvoorbeeld:

  1. De WA-verzekering voor brommers;
  2. De WA+ beperkt casco verzekering voor brommers;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering voor brommers;

De eerste optie die je hebt is dus de WA-verzekering voor brommers. Voor deze brommerverzekering geldt dat ze bij wet verplicht is. Dit betekent dat elke brommer die in het Nederlandse verkeer wordt gebracht op deze manier verzekerd dient te zijn. Hiermee dek je de schade in die jij aanbrengt met jouw brommer ten opzichte van derden. Het belangrijkste voordeel van deze verzekering is dat ze voordelig is. Het belangrijkste nadeel is dat er geen schade mee wordt gedekt aan de eigen brommer. Wil je dit laatste wel? Dan zal je moeten kiezen voor één van de meer uitgebreide brommerverzekeringen die er bestaan.

Interessante bespaartips voor jouw brommerverzekering afsluiten

Wil je graag een brommerverzekering afsluiten? Dan spreekt het voor zich dat je daarbij zal willen kunnen rekenen op de laagst mogelijke kosten. Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Voor heel wat mensen geldt dat ze de verzekering voor hun brommer afsluiten zonder dat ze goed en wel stil blijven staan bij de verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden. Dit betekent onder meer dat er ook geen duidelijk beeld kan worden verkregen van het verschil in premie. In ieder geval, wil jij graag tegen een echt interessante premie een geschikte verzekering voor je brommer afsluiten? Dan is het zeker interessant om je te verdiepen in de onderstaande bespaartips.

1.) Voer altijd een objectieve vergelijking uit tussen de diverse brommerverzekeringen

De absolute nummer één tip met betrekking tot het afsluiten van een voordelige brommerverzekering heeft te maken met het uitvoeren van een objectieve vergelijking. Het is in de praktijk eigenlijk bijna onmogelijk om de voordeligste brommerverzekering af te sluiten wanneer je, je geen goed beeld hebt kunnen vormen van de verschillende mogelijkheden die allemaal op de markt zijn terug te vinden. Let op, je kan doorgaans ook een vergelijking uitvoeren bij een bepaalde, specifieke verzekeraar, maar de kans dat deze je een objectief beeld zal schetsen is zeer klein. Hier moet je dus wel rekening mee houden bij het uitvoeren van een vergelijking.

2.) Is er sprake van een eigen risico bij de brommerverzekering of niet?

Het is voor wat de kostprijs van je brommerverzekering betreft altijd van belang om rekening te houden met het mogelijks van toepassing zijn van een bepaald eigen risico. Voor heel wat mensen geldt dat ze er de voorkeur aan geven om een verzekering voor hun brommer af te sluiten die niet over een bepaald eigen risico beschikt. We begrijpen dat, dat op het eerste zicht misschien interessant lijkt, maar dat is het in de praktijk eigenlijk niet. Op die manier kan je namelijk het eigen risico niet gebruiken om de premie van je brommerverzekering te verlagen.

Is er wel sprake van een eigen risico? Probeer er dan in de praktijk voor te zorgen dat deze het midden houdt tussen een bepaald bedrag dat je zelf bij schade moet betalen en de verzekeringspremie die is verschuldigd. Het is altijd een goed idee om hier een bepaalde balans in te vinden. Je zal kunnen vaststellen dat het verlagen van de premie van brommerverzekeringen ook op deze manier vrij efficiënt tot de mogelijkheden behoort.

3.) Zijn de eventuele extra dekkingen waarvoor je hebt gekozen wel echt nodig?

Bij het afsluiten van een brommerverzekering kiezen heel wat mensen ervoor om ook één of meerdere extra dekkingen af te sluiten. Deze extra dekkingen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de opzittenden van de brommer zijn beschermd. Ondanks het feit dat het in bepaalde situaties zeker de moeite waard kan zijn om één of meerdere van deze aanvullende dekkingen af te sluiten is dat lang niet altijd het geval. Je dient dan ook altijd voor jezelf te bepalen of deze extra dekkingen voor jouw situatie wel echt wenselijk zijn of niet. Dit moet je altijd aftoetsen aan de hand van onder meer de waarde van de brommer evenals de manier waarop je ze gaat gebruiken. Alleen op deze manier zal je ook op dit vlak namelijk met zekerheid de beste keuze kunnen maken.

4.) Hou ook altijd rekening met de specificaties van de brommer

Er zijn best een groot aantal verschillende zaken die je kan ondernemen die ervoor kunnen zorgen dat de kostprijs van een brommerverzekering binnen de perken kan worden gehouden. Dit gezegd hebbende wordt het in de praktijk veelal ook meteen duidelijk dat er bepaalde factoren zijn waar je vanaf een zeker moment zelf geen invloed meer op kan uitoefenen. Een bekend voorbeeld hiervan heeft betrekking tot de specificaties van de brommer. Menig aantal mensen staan er niet bij stil, maar deze specificaties kunnen in de praktijk een significante impact hebben op de premie die je voor de verzekering dient te betalen. Hier zal je dan ook zeker aandacht aan willen besteden.

Wil je er zeker van zijn dat de specificaties van je brommer de prijs van je brommerverzekering niet nodeloos hoger zullen doen uitvallen? Dan is het altijd interessant om op voorhand, dus voor het kopen van je nieuwe brommer, even een berekening van de verzekering uit te voeren. Enkel en alleen op die manier kan je vervelende financiële verrassingen voorkomen.