Quad adventure
Image default
Cadeau

Mechanisme Rubik’s Cube

Gedemonteerd Rubik’s Cube
Van de midden- en randelementen aan de binnenzijde wordt een fragment zodanig gesneden dat een holte ontstaat in de vorm van een verbinding van drie cilinders. Bovendien hebben ribben en hoeken speciaal gevormde uitsteeksels. Deze uitsteeksels vormen een cilinderfragment dat strak in de holte past. Dankzij dit ontwerp draaien de zijkanten van de kubus vrij rond.

In het midden van de constructie bevindt zich in plaats van de “onzichtbare kubus” een driedimensionaal kruis waarop de centrale elementen vrij kunnen draaien. Alle andere elementen houden elkaar vast en steken uit in de eerder genoemde uitsparing.

 

In de USSR werden in het tijdschrift “Young Technician” nr. 7 voor 1982 tekeningen gepubliceerd voor zelfproductie van een kubus. Ze waren anders dan het ontwerp dat we kennen en zijn speciaal ontworpen voor houten onderdelen. In deze tekeningen overheersten groeven boven uitsteeksels. Wie zo’n kubus wilde maken, had echter 27 identieke blokjes van beuken of linden, koperen ringen en was nodig om de randen te smeren.

 

rubik’s cube kopen

 

https://breinbrekers.be/