Quad adventure
Image default
Aanbiedingen

Waarom hebben katten een krabpaal nodig?

Waarom hebben katten een krabpaal nodig?

Waarom hebben katten een krabpaal nodig? Het voelt misschien niet als het eerste huisdieraccessoire dat u zou moeten aanschaffen als u uw nieuwe kat thuisbrengt, maar als die scherpe klauwen eenmaal zijn losgelaten, worden de beste krabpalen voor katten al snel uw redding!

Een schijnbaar onschuldig stukje gereedschap, dit met tapijt bedekte stuk hout ziet er misschien niet uit als het leukste ding om mee te spelen, maar het zal snel een vast onderdeel worden van het dagelijkse leven van uw kat. Behalve dat het voorkomt dat uw meubels aan flarden worden gescheurd, is het ook goed voor hun fysieke en mentale welzijn om katten hun krabpaal te laten gebruiken. Of het nu gaat om het strekken van de spieren of het socialiseren met andere katten, hier zijn en paar redenen waarom een krabpaal bovenaan uw boodschappenlijstje moet staan.

Het is goed voor hun gezondheid

Een van de belangrijkste redenen om een krabpaal voor uw katachtige aan te schaffen is het ondersteunen en onderhouden van hun gezondheid. Hoewel het misschien een ongunstig gedrag of een lelijke gewoonte lijkt, is krabben echt goed voor de klauwen van uw kat en helpt het om ze in topvorm te houden. Dit komt omdat de krabbeweging helpt om de buitenste laag van de nagel, die dood of beschadigd kan zijn, weg te vijlen. Krabben is ook ongelooflijk gunstig als het gaat om het verminderen van stress, dus het is net zo belangrijk als je meer dan één kat in huis hebt dat ze elk hun eigen hebben, zodat ze zorgeloos kunnen krabben.

Het zal uw meubels redden

Elke katachtige eigenaar die misschien de fout heeft gemaakt om niet te investeren in een kattenkrabpaal heeft sindsdien misschien ook nieuwe meubels moeten kopen.Het is een feit… katten houden van krabben.

Dat betekent dat als u geen speciale krabpaal hebt, ze iets anders zullen zoeken om hun klauwen in te zetten. En dat zal waarschijnlijk de rand van uw bank zijn! Maar het is nog niet te laat. Introduceer een kattenkrabpaal door hem interessanter te maken dan uw meubels. Dit kun je doen door de paal naast hun favoriete krabplek te plaatsen, evenals het gebruik van traktaties of catnip om het problematische kattengedrag te helpen corrigeren.

Bij krabben komt energie vrij

Krabpalen zijn vooral belangrijk wanneer onze favoriete katachtigen tienerkittens zijn. Ze bieden deze schattige katjes de kans om veel opgebouwde energie kwijt te raken door ze het krachtige proces van reiken en krabben te laten ondergaan.

Hun eigen krabpaal hebben zodra ze worden geïntroduceerd in hun nieuwe huis is een prachtige manier om hen te helpen zich aan te passen aan hun onbekende omgeving van jongs af aan. Het beste type krabpaal dat u uw kitten kunt geven is er een waaraan ook extra speelgoed hangt, omdat dit zowel hun speelse als hun jagende kant helpt aanmoedigen.

Zo kunnen katten socialiseren

Hoewel het sterk aanbevolen is dat katten hun eigen krabpaal hebben, is het ook aan te raden voor huishoudens met meerdere katachtigen om ten minste één gemeenschappelijke krabpaal te hebben die ze kunnen delen.

De reden hiervoor is dat sommige katten deze gemeenschappelijke krabpaal zullen gebruiken als een ontmoetingsplaats om te socialiseren met anderen of om andere katachtigen te verleiden tot spelen. Aangezien alle katten graag krabben, zijn deze palen een geweldige manier om deze dieren samen te brengen.

Een krabpaal is geweldig voor lichaamsbeweging

Net als wij houden kittens van een goede stretch na een lang dutje. Wat is een betere manier om hun ochtendoefeningen te doen dan met hun krabpaal grote kat? Wanneer katachtigen hun krabpaal gebruiken, zie je vaak dat ze hun voorpoten uitstrekken en naar achteren trekken, waardoor hun lichaam zich volledig uitrekt.

Er komen ook “feel good”-hormonen vrij, want katten krabben ook vaak om hun territorium af te bakenen – zowel door visuele markeringen achter te laten als door hun unieke geur, die vrijkomt uit klieren tussen de pootkussentjes van de katachtige.

Dus, waar wacht u nog op? Verwen uw favoriete kat met een prachtige kattenkrabpaal, zodat u achterover kunt leunen en uw kat de vruchten ervan kunt plukken (en tegelijkertijd uw meubels kunt sparen!).