Quad adventure
Image default
Aanbiedingen

Wat te zoeken in het beste hondentuigje

Wat te zoeken in het beste hondentuigje

Als uw hond aan de lijn trekt, kan een harnas niet alleen voorkomen dat hij zijn nek verrekt (zoals bij een halsband), maar ook helpen bij het aanleren van betere wandelgewoonten. Door meerdere bevestigingspunten en door de weerstand te verdelen over de schouders en borst van uw hond, kan een harnas u een betere controle geven tijdens wandelingen, wat helpt bij de lijntraining.

Houd bij de keuze van een hondentuig rekening met de volgende factoren:

Pasvorm

Eerst en vooral moet een harnas uw hond goed passen. Een te klein harnas kan uw pup schuren, en als het te groot is, kunnen ze eraan ontsnappen. U zult ze willen opmeten volgens de suggestie van de fabrikant om de juiste maat te bestellen. De meeste tuigjes zijn verstelbaar met ruimte voor groei. U weet dat het tuig de juiste maat en pasvorm heeft als u er twee vingers tussen kunt steken.

Materiaal

De beste tuigen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals nylon of polyester. U wilt een roestvrijstalen, aluminium of ander soort metalen lus voor het vastmaken van de riem. Reflecterende nachtstiksels zijn een leuke toevoeging voor degenen die hun honden in het donker uitlaten (wat bijna iedereen is in de wintermaanden).

Waar de riem wordt bevestigd

Tuigen hebben een borstlus of een achterlus waar u de riem aan kunt bevestigen. Een borstlus is beter voor leibandtraining en honden die trekken, terwijl een achterlus werkt voor rustigere honden.

Stijl

Harnassen zijn er in verschillende kleuren en afwerkingen. Naast het kiezen van het beste hondentuigje dat u aanspreekt, kunt u ook overwegen welke maat en vorm het beste bij uw hond passen. Als u een hond heeft die schichtig is als er dingen over zijn hoofd worden gedaan, zoek dan het beste hondentuigje dat op de rug wordt vastgemaakt.

Is een hondentuig beter dan een halsband?

Eenvoudig gezegd, ja. Halsbanden kunnen de luchtpijp van uw hond belasten en in sommige gevallen de ruggengraat. Het gebruik van het beste hondentuigjein plaats van een halsband kan dat verstikkende, hakkende effect voorkomen dat u misschien hebt gezien wanneer uw hond probeert te trekken naar een eekhoorn of een andere hond. En als u graag wandelt, hardloopt of uw hond meeneemt in de auto, hebben sommige tuigen speciale voorzieningen om die activiteiten gemakkelijker, aangenamer en veiliger te maken voor alle betrokkenen.

  • Grote of sterke rassen zoals pitbulls, Duitse herders en Labradors lopen goed in het beste hondentuigje omdat het druk uitoefent op hun borst in plaats van op hun nek. Dat herinnert de hond er niet alleen aan om niet te trekken en weerhoudt hem daarvan, het is ook veiliger voor zijn lichaam.
  • Sommige kleinere rassen zoals chihuahua’s, speelgoedpoedels of andere speelgoedhonden vinden een tuigje comfortabeler op hun kleinere gestalte, en een tuigje met een handvat kan het gemakkelijker maken om uw hond van zakformaat op te pakken als hij moe wordt of u hem uit het gevaar moet tillen.

Hoe meet u een hond voor een harnas?

U moet altijd de instructies van de fabrikant volgen voor het meten van een tuigje. In het algemeen meet u de nekomtrek en de borstomtrek van uw hond met een meetlint om de maat te bepalen.

Hoe voorkomt u trekken met een harnas?

Als u een tuigje koopt om te voorkomen dat uw pup trekt tijdens een wandeling, kiest u er best een met een borstlus voor de riem. De plaatsing helpt om uw pup zachtjes te corrigeren door hem opzij te trekken als hij te ver voor u uitloopt.

Gan naar Happy Animal voor hondenproducten!