Quad adventure
Image default
Business

De voordelen van het beluisteren van muziek

Het beluisteren van de radio zal de luisteraar diverse voordelen bieden. De radio maakt het mogelijk het nieuws en de nieuwste muziek af te wisselen, waardoor de luisteraar direct op de hoogte is van de laatste updates. Luisteraars bezoeken diverse stations in de eerste plaats voor het beluisteren van muziek, want onbewust heeft muziek grote voordelen op de geest en het lichaam.

Muziek op een app, de tv of via live radio luisteren we allemaal; op de fiets, tijdens het wandelen of gedurende de wekelijkse schoonmaaksessie. Aan de hand van verschillende, aangeboden genres kunt u de muziek beluisteren, afhankelijk van uw stemming. De radio luisteren zal altijd en overal mogelijk zijn om uw favoriete zenders te beluisteren.

Relaxend effect

Het beluisteren van muziek heeft een relaxerend effect op de mens. De muziek helpt bij het verlagen van het niveau van het stress-hormoon cortisol in ons lichaam, waardoor de mens minder stress zal ervaren gedurende de dag.

Informatie opnemen

De uitspraken over leren en het beluisteren van muziek zijn vaak tegenstrijdig. Zo wordt gezegd  dat muziek de mens enkel afleidt. De Universiteit van Leiden laat de studenten weten dat het onverstandig is om, tijdens het studeren, muziek te luisteren, met in het bijzonder muziek met gezongen tekst. Hierbij zullen de hersenen onbewust proberen de woorden te vertalen, wat het leren van Engels of Frans erg lastig maakt.

Bij het voltooien van andere werkopdrachten blijkt muziek juist enorm bij te dragen. Door het beluisteren van ‘ambient noise’, oftewel omgevingsgeluid, zal het consequente geluid helpen bij de focus en het opnemen van informatie.

Dopamine

Een positieve bijdrage van de muziek is de aanmaak van dopamine. Door het luisteren naar muziek maakt het lichaam dopamine vrij, waardoor de mens een blij en gelukkig gevoel zal ervaren.

Grenzen verleggen

Tijdens het trainen is het gebruikelijk te luisteren naar muziek. Door te kiezen voor muziek dat het lichaam om inspanning vraagt, zullen de grenzen worden verlegd. Door de lat hoger te leggen, zal het uithoudingsvermogen op lang termijn opmerkelijk verbeteren.

http://radio-luisteren.nl