Quad adventure
Image default
Business

Blije reacties van de kappers: ‘Dit is hét lichtpuntje’

Eindelijk is het zover! Dankzij de versoepelingen is het mogelijk de kapsalons te heropenen en klanten weer blij te maken. Maandenlang zat de bevolking zonder kapper. Sommigen namen het voor lief, anderen vertrouwden zichzelf met de schaar. Dit leidde soms tot een groot gemis van de kapper, waar iedereen uiteindelijk last van bleek te hebben.

Het model was verloren, de uitgroei werd zichtbaar en de er was geen leven meer in de plukjes. De bevolking verlangde massaal naar een kapperbezoek, dat helaas werd tegengehouden door de ingevoerde maatregelen. Echter blijken de versoepelingen elkaar in een hoog tempo te volgen, zo mochten ook de kappers in Delft de deuren openen.

Reactie

Kranten en interviewers zagen de kans de kappers te ondervragen over de heropening van de zaak. ‘Dit is hét lichtpuntje’, laat Gonny Eussen weten aan het AD. Gonny Eussen is werkzaam bij de branchevereniging Anko, de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie . Ook Tanja Kroezen uit Amsterdam uit haar gevoel bij het AD: ‘Je begrijpt dat mij de vlag al uithangt. Kan niet wachten om al die coronacoupes weer weg te mogen werken!’

Schade

Agnes Westerman maakt, aan de hand van een artikel, duidelijk hoe de eerste werkweek na de lockdown verliep. ‘Even een praatje, weer persoonlijk contact. Een aanraking van iemand wat je al lang niet hebt gehad. Zoveel blije gezichten die je salon weer verlaten. En hoe mooi en belangrijk is dat. Dat is pas essentieel!’

Maatregelen

Bij het maken van een afspraak wordt je online direct ingelicht over de huidige maatregelen rondom het virus. Bij binnenkomst staat ook duidelijk aangeven wat de maatregelen zijn voor en gedurende de afspraak. In een overzicht worden belangrijke maatregelen genoemd, zoals het behouden van afstand, het dragen van een mondkapje en het desinfecteren van de handen. De kapsalon in Delft laat duidelijk weten hoe zij te werk gaan. ‘Wij werken volgens de richtlijnen van het RIVM om een verantwoorde beleving te garanderen’, wordt er vermeld op de website.

http://onekappers.nl