Quad adventure
Image default
Tweewielers

Steppen is een sportieve bezigheid voor elke leeftijd

De meeste mensen zitten veel te veel binnen. Het is buiten te koud, of juist te warm. Het regent, er is iets leuks op de televisie of je bent gewoon te moe om naar buiten te gaan. Er valt altijd wel een excuus te verzinnen om binnen te blijven, maar gezond is dat niet. Ouders klagen dat hun kinderen vastgeplakt zitten aan hun telefoon. Het wordt misschien tijd om het goede voorbeeld te geven! Hoe zorg je er nou voor dat jullie naar buiten gaan?

Buitenlucht

Het allergrootste voordeel van buitenlucht is de stressverminderende werking. Als je de natuur intrekt, kun je je hoofd leegmaken en krijg je letterlijk meer zuurstof. Het bevordert je zelfvertrouwen, je concentratie en je geheugen. Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen er creatiever door worden en beter met problemen om kunnen gaan.

Er zijn nog meer voordelen. We hebben zonlicht nodig om vitamine D aan te kunnen maken. Bewegen in de buitenlucht is goed voor je immuunsysteem, spijsvertering en je luchtwegen. Je slaapt ook beter als je buiten bent geweest. Tot slot zijn je ogen je dankbaar als ze even naar iets anders mogen kijken dan een scherm. Redenen genoeg dus om het huis te verlaten!

Motivatie

Alles wat je doet ontstaat vanuit motivatie. Motivatie kan intern of extern zijn. De motivatie vanuit jezelf werkt het beste. Als je iets leuks mag gaan doen, zul je niet snel een excuus gebruiken om er onderuit te komen.
De voordelen van buitenlucht zijn ondertussen hopelijk duidelijk. Dan rest er nog de vraag wat je buiten kunt gaan doen. Je kunt vast enkele activiteiten verzinnen: wandelen, fietsen, hardlopen of skaten. Er is echter nog een super coole activiteit voor het hele gezin: steppen!

Kinderen

Steps voor kinderen bestaan in veel soorten en maten. De meeste kinderen krijgen vroeg of laat een step om mee te spelen. Als ze iets ouder worden willen ze misschien een stuntstep om zich in een van de vele skateparken te amuseren. Voor kinderen bestaan er ook steps die geschikt zijn voor bosgrond en lange afstanden. De keuze voor de juiste step is dus afhankelijk van het doel. Bij de juiste keuze zal jouw kind er urenlang plezier mee kunnen beleven.

Volwassenen

Ook voor volwassenen bestaan er verschillende soorten steps. Zo zijn er steps die je in kan klappen. Deze passen gemakkelijk in de auto, camper of boot. Handig voor tijdens een kampeervakantie. Vers brood halen was nog nooit zo gemakkelijk!

Voor avontuurlijke mensen bestaan er cross steps. Deze kunnen over ruig terrein. Je kunt hier dus gerust mee door het bos. Ook zijn er steps voor in grote bedrijven. Zo verlies je geen werktijd als je van de ene locatie naar de andere moet, binnen een bedrijf.

Een sportstep is dan weer gemaakt om snel mee te gaan. Ze hebben grote wielen, kunnen tegen een stootje en zijn perfect voor je conditie. Ben je niet zo actief, ga dan voor een elektrische step. Let er wel op dat niet iedere elektrische step in ieder land op de openbare weg mag. In België mag dit wel vanaf de leeftijd van 16 jaar.

Gezinsactiviteit

Als jullie allemaal het plezier van steppen inzien, is het een leuke activiteit voor het hele gezin. In plaats van een wandeling of fietstocht kun je een steptocht gaan doen. Zorg dat ieder gezinslid een step heeft die bij hem past, maar die ook bij jullie gezinsactiviteit past. Een stuntstep is immers niet echt geschikt voor een tocht door het bos.

Per step kun je met z’n allen de natuur intrekken, maar ook op een actieve manier steden verkennen. Print een leuke fototocht uit en ga op pad. Ook geocachen is mogelijk per step. Het zal jullie gezin een boost geven om dit samen te ondernemen!

Tot slot

Steppen is voor iedereen. Het is een leuke, gezonde bezigheid in de buitenlucht. Schaf dus een step aan die bij je past en ga op pad. Degelijke, betaalbare steps, in alle soorten en maten, vind je bij Stepsonline.

https://stepsonline.nl/