Quad adventure
Woningen

Te veel spullen, te weinig ruimte? 5 mooie oplossingen!

Puilt je huis helemaal uit van de spullen? Dan zal je vast naar opbergmogelijkheden zoeken. Er zijn verschillende mogelijkheden om als oplossing te fungeren voor het probleem rond te veel spullen, te weinig ruimte. In deze blog worden 5 mooie oplossingen genoemd voor dit probleem.

Multifunctionele meubels

De eerste mooie oplossing is om te kiezen voor multifunctionele meubels. Hiermee wordt bedoeld dat je bepaalde meubels kan kopen die voor iets zijn bedoeld, maar daarbij ook een opbergfunctie hebben. Een mooi voorbeeld hiervan is het bed met opbergruimte. Dit zijn bedden met onder het bed lades of opbergruimte in het hoofdeind of het voeteneind. Hiermee creëer je dus een plek om te slapen en ruimte om spulletjes in kwijt te kunnen. Andere mooie voorbeelden zijn een salontafel met lades, een bartafel met kastruimte of nachtkastje. Dit zijn allemaal producten die voor meerdere opties zorgen.

De opbergkast

Als je echt grote spullen kwijt wilt en je hebt geen ruimte is het goed om kasten aan te schaffen. Nu heb je verschillende soorten kasten die zeer bruikbaar zijn om spullen in op te bergen, maar het beste is om te kiezen voor een opbergkast. Dit zijn over het algemeen lage brede kasten of hoge smalle kasten die zo min mogelijk ruimte in beslag nemen, maar wel voor extra opbergruimte zorgen. Deze kasten kan je daarbij op verschillende plekken in de woning kwijt, omdat je ze in mooie stijlen en soorten kan krijgen. Zo kan je deze kasten in de gang kwijt als garderobekast, maar kunnen ze ook in de keuken als voorraadkast. Zoals je ziet heb je genoeg mogelijkheden met een opbergkast.

De schuifdeurkast

Heb je heel veel kleding en kan je het niet allemaal kwijt? Dan is het een aanrader om een inloopkast aan te schaffen. Voor veel mensen is dit niet mogelijk en dan is een schuifdeurkast een mooi alternatief. Een schuifdeurkast biedt namelijk veel opbergruimte voor kleding en neemt daarbij door de niet openslaande deuren weinig ruimte in beslag. Deze kledingkasten zijn ideaal voor kleine slaapkamers. Schuifdeurkasten zijn verder ook ideaal voor een thuiskantoor als archiefkast.

Kleine spulletjes op wandplanken?

Heb je veel kleine spulletjes dan zal je deze ook een plekje willen geven. Om nu allemaal tafels vol te zetten met deze spulletjes is niet handig. Het is daarom handig om de wanden van de woning te gebruiken. Zo kan je hele mooie wandplanken of wandrekken krijgen waar je genoeg spulletjes op kwijt kan. Je kan deze planken of rekjes ook strategisch ophangen zodat je er ook geen last van hebt. Een mooi voorbeeld hiervan is het ophangen van een plankje boven de deur. Dit is een plek waar je niet moet zijn en waar wel opbergruimte is.

Andere originele ideeën

Zoek je echt naar hele slimme en originele ideeën? Dan zijn er op internet en Youtube genoeg uitvindingen te vinden. Mooie voorbeelden hiervan zijn traplades, keukenkasten en eettafels in één en vensterbanken met kussens en opbergruimte. Een andere mooie optie is een kast op maat gemaakt. Zo kan je ook schuine wanden in de woning gebruiken.