Quad adventure
Image default
Mode en Kleding

Waar let je op bij de aanschaf van een regenjas voor de winter?

Waar let je op bij de aanschaf van een regenjas voor de winter?

Als u op zoek bent naar een regenjas die u droog en warm houdt bij slecht weer, wilt u er een vinden die zowel waterdicht als winddicht is. Waterdichte jassen zijn gemaakt met een waterdichte buitenlaag, meestal een synthetische stof, die water afstoot. Winddichte jassen hebben ook een synthetische buitenlaag, maar zijn bovendien gevoerd met een gaas of gladde stof die de wind tegenhoudt. Deze combinatie van eigenschappen beschermt u tegen regen, sneeuw en wind. Bij het kiezen van een waterdicht en winddicht jack moet u rekening houden met het klimaat waarin u het zult dragen. Woont u in een gebied met zachte winters, dan kan een lichter jack volstaan. Maar als u op zoek bent naar een jas om te dragen in barre omstandigheden, zult u een zwaardere optie willen kiezen die meer warmte biedt.

 

Zorg dat de jas goed aansluit

jassen, Ongeacht het seizoen is een goed passende jas een essentieel kledingstuk. Jassen zijn er in verschillende stijlen en materialen, maar de belangrijkste factor is de pasvorm. Een jas moet lang genoeg zijn om uw lichaam volledig te bedekken, met de zoom net onder de heup. De mouwen moeten lang genoeg zijn om de pols te bereiken en de schouders moeten ontspannen zijn. Het jasje moet ook nauwsluitend zijn zonder te strak te zitten. Zorg er bij het passen van een regenjas kind voor dat u uw armen en schouders comfortabel kunt bewegen. Als dat niet lukt, is het jasje te klein. Neem de tijd om een goed passend jack te vinden, dan heb je er jarenlang plezier van.

 

Kies een jas met een capuchon, of zorg voor een paraplu

Als het weer kouder wordt, is het belangrijk om maatregelen te nemen om uzelf tegen de weersomstandigheden te beschermen. Een jas kan enige bescherming bieden tegen wind en regen, maar een jas met een capuchon biedt meer bescherming. Heeft u geen regenjas heren met capuchon, zorg dan voor een paraplu. Een paraplu houdt u droog bij een plotselinge regenbui. Hij kan ook bescherming bieden tegen de wind. Door uzelf te beschermen tegen de elementen kunt u de hele winter comfortabel en droog blijven.

 

Het onderhoud van de jas

Een regenjas moet natuurlijk flink wat kunnen verdragen. Vooral wanneer je deze vaak draagt, is het belangrijk dat je de jas goed onderhoudt. Dit kun je doen door ervoor te zorgen dat je de jas iedere keer wanneer deze is gedragen goed te laten drogen, maar ook het regelmatig behandelen met een waterafstotende spray zorgt ervoor dat de jas zijn werking blijft houden. Deze spray koop je gemakkelijk bij een outdoor winkel en is vaak maar een paar euro. Het voordeel hieraan is, is dat de jas veel langer meegaat, waardoor je dus niet zo snel een nieuwe hoeft te kopen. Blijft dat de jas echt zijn beste tijd heeft gehad, dan is het wel zaak om de jas te (laten) recycleren en dus niet zomaar weg te gooien in de vuilnisbak.