Quad adventure
Image default
Auto's en Motoren

Een nieuwe rolstoelbus kopen voor praktisch gebruik

Wil je regelmatig gaan rijden met iemand die rolstoelgebonden is? Dan kan de aanschaf van een rolstoelauto of rolstoelbus een ideale oplossing zijn voor jouw doel. Soms kan het best lastig zijn om  vast te stellen welke soort bus voor jou het meest geschikt is. Het is dan ook altijd aan te bevelen om een bezoek te brengen aan de specialist in autoaanpassingen, want kunnen je helpen met het inventariseren van je eisen. Als de rolstoelgebruiker bij het eerste bezoek aanwezig is, kun je al eens rustig rondkijken wat er allemaal beschikbaar is om je auto te veranderen in een prettig vervoermiddel voor de rolstoeler.

Een proefrit in een nieuwe rolstoelbus

Je doet er goed aan om deze fase niet over te slaan, want zelfs als je bij gewone auto’s fan van een bepaald merk was, hoeft dat bij de rolstoelbus niet automatisch dezelfde ervaring op te leveren. Met een proefrit kun je als bestuurder van de bus, maar ook als gewone passagier of passagier in een rolstoel zelf aan de lijve ondervinden wat er wel of niet geschikt is aan een bus. De ene rolstoel is de andere immers niet en zo is dit ook bij de bus zelf. Als je als rolstoelgebruiker achter het stuur wilt plaats nemen, vraagt dit om een andere aanpassing ten opzichte van iemand die achterin vervoert wil worden.

Frequentie ritten met bus

Ook het aantal keren dat je op pad gaat, is van belang. Het maakt namelijk nogal wat uit of je elke dag met de rolstoelbus de weg op gaat om bijvoorbeeld naar je werk te gaan, of dat het eens in de maand voor een uitje is. Voor de ene situatie wil je meer budget ter beschikking stellen en heb je meer eisen, dan voor de andere situatie. Goed kijken naar je eigen behoeften en deze op papier zetten, kan helpen als je je gaat verdiepen in de aanschaf van een nieuwe of gebruikte bus die rolstoelvriendelijk is.

 

https://www.freedomautoaanpassingen.be