Quad adventure
Image default
Auto's en Motoren

Eerste auto kopen

Wanneer je je eerste auto gaat kopen is dit natuurlijk heel erg spannend. Een auto is natuurlijk in eerste instantie een flinke uitgave. Ook moet je met verschillende zaken rekening houden. Zoals een verzekering en bijvoorbeeld wat voor soort auto je wilt.

Budget

Allereerst zal je moeten nagaan wat je budget is. Een auto kopen kan een flink bedrag zijn. Veel mensen hebben dit bedrag niet in één keer. Wanneer je niet in een keer zoveel geld hebt dan kun je ervoor kiezen om geld te lenen. Je krijgt dan het bedrag voor de auto en betaalt dit iedere maand een beetje terug. Gelukkig doen veel bedrijven dan je autolening simuleren. Wanneer ze je autolening simuleren dan wordt er gekeken of het mogelijk is dat jij je maandelijkse bedrag terug kunt betalen. Het voordeel van een autolening simuleren is dat je weet hoeveel je maximaal kunt lenen zonder in de problemen te komen. Zo kun je de auto toch aanschaffen. Verder moet je ook kijken naar de kosten die na de aanschaf er nog eens bijkomen. Denk hierbij aan kosten zoals benzine, onderhoud, belastingen en verzekeringen.

Waar let je op bij een eerste bezichtiging?

Een eerste bezichtiging kan altijd spannend zijn. Controleer altijd eerst bij wie je langs gaat. Ga je langs bij een dealer of een betrouwbaar persoon? Wanneer het geen dealer is controleer dan altijd eerst het internet. Vaak kun je informatie vinden over wanneer iemand een oplichter is. Neem altijd iemand mee naar een bezichtiging. Samen zie je namelijk meer. Check altijd de auto van binnen en van buiten. Let hierbij op krasjes, roestplekken, bandenprofiel en slijtage. Controleer ook altijd de autopapieren en check op de website van de belastingdienst het kenteken om te controleren wanneer de auto het laatst apk gekeurd is. Maak tot slot altijd een proefrit om te kijken hoe de auto rijdt. Pas wanneer je helemaal tevreden bent kun je overgaan tot de koop.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/voertuig-mobiliteit/auto/