Quad adventure
Image default
Dienstverlening

Elektronische toegangscontrole: zo werkt het

Elektronische toegangscontrole wordt door steeds meer bedrijven en particulieren gebruikt. En dat is niet zonder reden. Dit komt doordat het niet gewenst is dat zomaar iedere bezoeker toegang tot het kantoor- of bedrijfspand heeft. Met een toegangscontrole systeem kun je dit perfect oplossen. Je regelt hiermee precies wie er toegang heeft tot jouw bedrijfspand of tot een specifieke ruimte. In dit artikel vertellen wij je hoe een elektronisch toegangssysteem precies werkt en wat de verschillende voordelen hiervan zijn. Lees snel verder voor meer informatie over het gebruiken van elektronische toegangscontrole en ontdek de diverse voordelen hiervan.

Hoe werkt een toegangscontrole systeem?

Elektronische toegangscontrole is ideaal als je wilt weten wie zich wanneer in jouw bedrijfspand bevindt. Uiteraard wil je dat zowel je medewerkers als klanten zich welkom voelen. Echter wil je ook dat niet zomaar iedereen jouw pand binnen kan lopen. Veel overheidsinstellingen maken al gebruik van elektronische beveiligingssystemen. Echter zijn er ook steeds meer kleine en middelgrote bedrijven die hiervoor kiezen. Het is hierbij mogelijk om deuren op verschillende manieren te openen. Dit kan bijvoorbeeld via een speciale druppel, maar ook via de smartphone.

De voordelen van elektronische toegangscontrole

Elektronische toegangscontrole brengt diverse voordelen met zich mee. Denk aan de volgende voordelen:

– Zelf het beheer: je bepaalt precies wie wanneer toegang krijgt

– Gemak: elektronische toegangscontrole brengt veel gemak met zich mee en zorgt ervoor dat medewerkers bij het gebruiken van een normale sleutel niet meer op elkaar hoeven te wachten.

– Gebruiksvriendelijk: een elektronisch toegangssysteem is gebruiksvriendelijk voor zowel je medewerkers als bezoekers

– Minder gevoelig voor fraude: je hebt minder kans op fraude door medewerkers en bezoekers Hieronder gaan wij dieper op deze voordelen in, zodat je precies weet wat je te wachten staat als je kiest voor een elektronisch toegangssysteem.

Zelf het beheer

Met een elektronisch toegangssysteem stel je zelf eenvoudig in wie er wanneer naar binnen mag. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om medewerkers enkel de toegang tussen specifieke tijdstippen te verschaffen. Ook kun je ervoor kiezen om specifieke medewerkers de toegang tot specifieke ruimtes te geven. Je kunt zo iedere medewerker bepaalde toegangsrechten geven die passen bij zijn of haar functie.

Gemak

Wanneer medewerkers de sleutels verliezen, zal dit niet direct tot extra kosten leiden. Doordat je eenvoudig pasjes en tags kunt verwijderen, heb je een zorg minder. Als je sleutels gebruikt zou je wellicht niet iedere medewerker een sleutel geven of medewerkers de deuren voor elkaar laten openen. Misschien doe je zelf wel de deur open. Dit kost tijd en zorgt er niet voor dat het personeel gemotiveerd raakt. Ook kunnen er op deze manier onveilige situaties ontstaan. Zo kan het voorkomen dat aan het einde van de werkdag de deuren nog even open gehouden worden, zodat niet iedereen de sleutel nodig heeft. Dit kan echter voorkomen worden door te kiezen voor een elektronisch toegangssysteem.

Gebruiksvriendelijk

Wanneer een elektronisch toegangssysteem gebruiksvriendelijk is, betekent dit dat de gebruiker nauwelijks merkt dat er sprake is van elektronische toegangscontrole. Vroeger moest men om deuren te openen ook al een deurkruk gebruiken. Het enige verschil is dat er bij toegangscontrole gebruik wordt gemaakt van een druppel of pasje. Pas dan kan het slot geopend worden. Elektronische bedrijfsbeveiliging zorgt ervoor dat de deuren van gemeenschappelijke ruimtes eenvoudig gebruikt kunnen worden tijdens kantooruren. Er kan bijvoorbeeld worden ingesteld dat de ruimtes toegankelijk zijn tijdens kantooruren en na kantoortijd automatisch worden afgesloten. Lees ook meer over urenregistratie bij primion.

Minder gevoelig voor fraude

Ook een groot voordeel van elektronische toegangscontrole is dat het minder gevoelig voor fraude is. Wanneer je een goed toegangssysteem hebt ben je minder op je hoede. Dat wil zeggen dat wanneer een pasje kwijt is, je niet meteen zorgen hoeft te maken dat al je sloten vervangen hoeven te worden. De druppel of het pasje kan namelijk vanaf een afstand worden uitgeschakeld. Ook is het zo dat wanneer iedereen binnen het bedrijf meteen de eerste werkdag een druppel krijgt, dit enorm motiverend werkt. Hierdoor kunnen medewerkers zelf je bedrijfspand betreden binnen de kaders die je zelf hebt ingesteld. Voor iedereen is dan meteen duidelijk dat dit de manier is waarop er door het pand gelopen wordt en dat er wordt gelogd om bepaalde deuren te openen.

Kies voor een elektronisch biometrische toegangssysteem van primion

Wil je gebruik maken van elektronische toegangscontrole? Kies dan voor een elektronisch toegangssysteem van primion. Wij kunnen iedere situatie aan, afhankelijk van je wensen. Of je nu alleen een kast of locker wilt beveiliging, een inkom, bouwwerf of de deuren van je bedrijfspand, wij realiseren het. Je kunt kiezen voor een druppel, openen via de telefoon, een badge aan een keycord en andere identificatie opties. Wij realiseren veilige toegangscontrole die geschikt is voor alle medewerkers en bezoekers van jouw bedrijf of organisatie. Kies ook voor elektronische of Biometrische toegangscontrole van primion en ga voor optimale beveiliging van jouw pand!

https://www.primion.nl/