Quad adventure
Image default
Aanbiedingen

Tips: Reputatie van de koper!

belgie auto site

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Bij het kopen en verkopen van auto’s is niet iedereen eerlijk. Omdat tweedehandsautotransacties meestal grote bedragen met zich meebrengen, komen hier ook veel oplichters. Ze profiteren vooral van de onwetendheid, geloofwaardigheid en onschuld van de verkoper. Aangezien potentiële kopers meestal geen kennissen zijn, is het soms moeilijk in te schatten met wie u te maken heeft. Oplichters weten zich te vermommen. Er zijn echter veelvoorkomende methoden en duidelijke instructies. Hier zijn de relevante regels en tips om u te helpen potentiële oplichters vroegtijdig te ontdekken.

Geloofwaardigheid en openheid

Evalueer het volledige communicatieproces: is de geïnteresseerde koper geloofwaardig, is zijn uitleg correct, heeft u zijn telefoonnummer, heeft hij ook een email, lijkt hij echt geïnteresseerd? Op het eerste zien lijkt niet iedereen meteen achterdochtig. Je moet alleen sceptisch staan ​​tegenover repetitief gedrag.

Tijd en plaats

Kies altijd drukke openbare plaatsen voor auto’s en overmakingen – ontmoet elkaar nooit op parkeerterreinen, ontmantelde tunnels of afgelegen landelijke wegen. In plaats daarvan gaat u ermee akkoord dat u het ontvangen geld onmiddellijk kunt storten op de bank van de bank. Of draag het registratienummer over op het postkantoor. Weiger in principe om ’s nachts overdag te vergaderen, uw risico is altijd klein. Voor de veiligheid, vergezelt u alstublieft uw vrienden of kennissen zodat u niet alleen bent. Vraag de koper ook of hij alleen kwam of iemand anders.

Betaling

Accepteer nooit ongebruikelijke of onbetrouwbare betaalmethoden. Contant geld is de meest voorkomende praktijk bij het verhandelen van gebruikte auto’s. Geld rustig en zorgvuldig tellen, bij voorkeur bij een bank.

Koopcontract

Vraag om het paspoort of de ID-kaart van de koper, maak een foto en voeg deze toe aan de koopovereenkomst. Voer zoveel mogelijk de persoonlijke gegevens van de koper in de overeenkomst in. Een telefoonnummer wordt ook gevraagd.

Buitenlandse kopers

Geïnteresseerde buitenlandse kopers nemen contact met u op en wijzen een transportbedrijf aan, dat verantwoordelijk zou zijn voor de betalingsverwerking. Voer dit nooit in. De websites van deze bedrijven verdwijnen meestal binnen korte tijd van het internet en zijn daarna niet meer te vinden. De site blijft goed gesmeed en ziet er serieus uit. Laat u echter niet misleiden.

Tip’s:

Als het te mooi is om een ​​realiteit te zijn, is dat meestal het geval.

Probeer altijd zelf de ophaallocatie en tijd te bepalen.

Neem indien nodig bekenden mee.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/goedkope-2e-hands-auto/