Quad adventure
Image default
Bedrijven

Waarom maakt u gebruik van een stoomketel?

Een stoomketel wordt regelmatig gebruikt voor warmte-opwekkingsprocessen en stoomproducties. In de loop der jaren heeft Novum diverse industriële stoomketels ontwikkeld, gebaseerd op het vuurgang-waterpijp principe. Dit omdat er tegenwoordig hoge eisen worden gesteld in Nederland op het gebied van rationeel energieverbruik en milieu. Hoogwaardige technieken worden continu uitgebouwd. Wilt u een project in deze richting realiseren? Schakel dan de experts van Novum in. Zij hebben intensief contact met de afnemers, waarbij technisch inzicht en kennis de kosten flink drukken. Dat wilt u toch ook? Lees snel verder om de mogelijkheden te bekijken.

Hoog rendement met een lagedruk stoomketel

Wist u dat een lagedruk stoomketel altijd een maximale werkdruk heeft die lager is dan 0,5 bar? Zelfs de veiligheidstoestellen zijn hierop afgesteld. Novum levert verschillende industriële lagedruk stoomketels. Zo kunt u kiezen voor een Novumax LD. Deze heeft een lage NOx-emissie, goede inspecteerbaarheid en degelijke bouwwijze. Gaat uw voorkeur uit naar een revolutionaire stoomketel? Dan kiest u voor de Novumax LD-HR. Hier is geen voorverwarming nodig om de zuurstof in suppletiewater te verwijderen. Daarnaast ligt het rendement ongeveer 8% hoger dan bij gewone lagedruk industriële stoomketels. Als u een ketel nodig heeft voor luchtbevochtiging, dan is dit product de beste keuze voor u.

Hogedruk stoomketels op basis van uw wensen

Denkt u dat stoominstallaties met een hogedruk beter bij uw wensen passen? Ook dan staan de experts van Novum voor u klaar. U vindt drie soorten industriële hogedruk stoomketels bij dit gespecialiseerde bedrijf. De Novumax HD heeft een gedimensioneerde vuurgang en een nageschakelde waterpijp-warmtewisselaar. En een ander groot voordeel: de gunstige stoomopwekkingseigenschappen en flexibele inspectie. Gaat u toch liever voor een ander model? Dan kunt u ook kiezen voor de stoomketel Novumax HDE of Novutherm HD-D. De eigenschappen van deze ketel vindt u op de website. Als u uzelf wilt laten adviseren, kunt u altijd contact opnemen met de specialisten van Novum.