Quad adventure
Image default
Business

Angst voor de tandarts? Nergens voor nodig!

 

Het is logisch dat er angst is voor de tandarts. Het gaat tegen uw natuur in dat u iemand anders in uw mond laat kijken en wroeten om te kijken of er iets mis is. Het is zo normaal dat er zoiets bestaat als de angsttandarts. Hopelijk heeft u deze zelf niet nodig, al is hij beschikbaar voor alle soorten angst die er zijn voor de tandarts. U kunt namelijk de oplossing voor deze angst vinden door zelf effectief iets te doen.

 

Soorten angst voor de tandarts

De angst voor de tandarts is zeer aanwezig in de maatschappij. 40 % van de volwassen Nederlanders zegt bang te zijn voor de tandarts. Zeker 12 % is zelfs extreem bang voor de tandarts. Meestal ligt de oorsprong van deze angst in het verleden. Mensen zijn dan bang omdat er iets mis is gegaan. Ook kan het zijn dat ze gewoon bang zijn voor het geluid van de boor. Anderen zeggen weer bang te zijn dat het mis gaat en er door de tong of een zenuw wordt geboord.

 

Oplossing voor de angst

Angstpreventie voor de tandarts moet zeer vroeg beginnen. Op jonge leeftijd kinderen meenemen naar de tandarts is dus een goed idee. Zorg dat er minimaal een ouder bij is, maar laat het werk over aan de tandarts zonder hier zelf tussen te komen. Beloning na het rustig blijven na een behandeling is een goede manier om een goede associatie te koppelen aan een tandartsbezoek.

 

De angsttandarts bij Tandartsenpraktijk Floriande

De angsttandarts neemt meer tijd voor u dan normaal voor een afspraak wordt ingepland. Hierin wordt de tijd genomen met u te praten en u op uw gemak te stellen. Er wordt uitgebreider toegelicht wat er allemaal gedaan wordt en de tandarts doet alleen maar wat u zelf toestaat. Door te luisteren naar wat u zegt, kunt u zonder angst wel gewoon gecontroleerd en behandeld worden. Bij Tandartsenpraktijk Floriande kunt u hoe dan ook geholpen worden!