Quad adventure
Image default
Business

Voorkom nare, lichamelijke gevolgen door de hygiëne centraal te stellen

In de huidige samenleving staat de hygiëne al voor lange tijd centraal. Dankzij het verspreide Covid-virus zijn alle winkels voorzien van een desinfecterende lotion bij binnenkomst en korte tijd na de lockdown stond elke schoonmaakafdeling leeg. De voorraad schoonmaakdoekjes, -schoonmaakmiddelen en desinfectiegel leek nooit voldoende te zijn.

Nog steeds kampt vrijwel heel te wereld met het virus en wordt er verder gekeken dan enkel de handen die het virus kunnen verspreiden. Ook binnenshuis beschikken veel objecten en producten over miljoenen bacteriën, onder meer de welbekende handdoek. Dankzij de slimme technologie van tegenwoordig is de markt voorzien van iets nieuws: een body dryer.

Werking

Na de heerlijke, warme douche wordt het lichaam vrijwel altijd gedroogd met een handdoek, ongeacht de stof. Herbert Please en Lester Himebaugh startten een onderzoek naar de hoeveelheid bacteriën op een handdoek. In de NRC werd het onderzoek in duidelijke stappen vermeld:

“4 mensen kregen ieder 6 steriele handdoeken mee naar huis. De eerste handdoek gebruikten ze één dag. Daarna droogden ze zich met de tweede twee dagen achtereen af, met de derde drie en zo verder. Na één keer gebruik telden de onderzoekers 700 tot 38.000 bacteriekolonietjes op een uitgeknipt stukje handdoek. Na zes dagen waren het er 178.000 tot 800.000.”

Bacteriën

Bacteriën leven het liefst op warme, vochtige plekken, waardoor deze plekken worden gezien als de ideale broeihaard voor de organismen. Handdoeken bevinden zich vaak in bovengenoemde plaatsen, waardoor dit product enorm veel bacteriën kan sparen. Door een handdoek met bacteriën in gebruik te stellen, kan dat mogelijk leiden tot schimmels, ringworm, uitslag en zelfs tot ernstige ontstekingen voor mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Verhelpen

Een goede verluchting van je badkamer zal het probleem grotendeels verhelpen. Echter is er bij de ontwikkeling van de lichaamsdroger een stap verder gedacht, waarbij het hele probleem geëlimineerd is. Handdoeken kunnen gemakkelijk vervangen worden door de hygiënische lichaamsdroger.

http://lavicta.nl