Quad adventure
Image default
Business

Badkamer een beter uiterlijk geven

Ben je net in een nieuw huis gaan wonen en ziet de badkamer er niet zo netjes uit? Heb je het geld niet om je hele badkamer te verbouwen? Of wil je met een aantal kleine ingrepen je badkamer een mooier uiterlijk geven? In dit artikel lees je een aantal tips die je kunnen helpen je badkamer er beter uit te laten zien zonder dat het te veel geld kost.

Verf je muren in plaats van ze te tegelen. Tegels zijn afzonderlijk niet zo duur, maar met tien tegels red je het niet om je hele badkamer te kunnen betegelen. De eerste tips is daarom om te gaan verven! Je zal wel denken dat verven niet de beste optie is in de badkamer, maar tegenwoordig is de verfkwaliteit zo goed dat dit geen enkel probleem is. Tegenwoordig bestaan er diverse watervaste verven met oneindig veel kleurmogelijkheden. Je kan de badkamer een prima kleurtje geven zonder dat het veel geld kost.

Mocht je van tegeltjes houden, dan kan je de tegels schoonmaken. Door de tegels schoon te maken en de voegen schoonmaken, kan jouw badkamer er direct heel anders uit zien. Tussen de tegels ontstaat vaak schimmel en vochtaanslag en dit zal zwart uit slaan. Door de voegen en tegels schoon te maken en een nieuw voegsel aan te brengen zien ze er direct beter uit.

Een nieuwe douchekop, of geheel nieuw douchstel. Een nieuwe douchekop hoeft niet veel geld te kosten en kan je douchervaring gaat er flink op vooruit. Mocht je iets meer budget hebben dan kan je direct het gehele douchstel vervangen. Je pakt dan in plaats van alleen de kop, ook de slang, de stang en de kraan aan. Dit zorgt voor een nieuwe ervaring tijdens het douchen.

De laatste tip om je badkamer er beter uit te laten zien is om kapotte tegeltjes te repareren, en kleine gaatjes opnieuw te voegen. Door kleine kapotte dingetjes aan te passen, zoals afgebroken stukjes tegel, ziet je badkamer er perfecter uit waardoor het beter uit de verf komt.

https://www.voegxpert.nl/