Quad adventure
Image default
Business

Binnen 24 uur je auto verkopen via een autoveiling

Je kunt heel gemakkelijk je auto verkopen via een autoveiling voor een goede prijs. Via de veiling verkoop je namelijk je auto altijd aan de hoogste bieder. Je bent niet verplicht om je auto te verkopen want het bod is vrijblijvend. Je bepaalt dus zelf of je akkoord gaat met de verkoop.

 

Snel verkopen voor een goede prijs

Autoveiling Besteautobod.be is hét adres om snel je auto te verkopen voor een goede prijs. Doordat er meer dan 5000 erkende autobedrijven deel uitmaken van de veiling, ben je verzekerd van een goed bod. De veiling is geheel gratis in gebruik wat betekent dat je geen geld hoeft te betalen. Zelfs de verkoop is gratis.

 

Verschil tussen particulieren en autobedrijven

Wanneer je een auto wilt verkopen, dan kan dat aan een particulier en aan een bedrijf. Je auto verkopen aan een particulier brengt risico’s met zich mee. Naast het feit dat ze vaak niet komen opdagen op de gemaakte afspraak, kan de koper zich ook laten horen wanneer de auto niet bevalt. Een storingsmelding kan op ieder ongewenst moment in het dashboard zich voordoen, en wanneer dit net gebeurt wanneer de nieuwe koper de auto net in bezit heeft, dan kan hij wel eens lastig gaan doen, en de koop zelfs ongedaan willen maken. Hier zit je als verkoper natuurlijk niet op te wachten want hoogstwaarschijnlijk heb je het bedrag al zelf ergens anders in geïnvesteerd.

Niet in 1x je auto kwijt

De particulier wilt vaak een uitgebreide proefrit en heeft nog meerdere auto’s op het oog die ze wilt uitproberen. Je bent dus niet in 1x je auto kwijt. Daarnaast doet de potentiële koper een privéinvestering en zal vallen over ieder krasje die op de auto aanwezig is. Mochten er zaken zijn die niet in de advertentie vermeld stonden, dan krijg je een discussie die dan vooral over de prijs gaat. Ze willen de auto dan wel kopen, maar voor een stuk minder dan jezelf in gedachte had.

 

Pas op voor oplichters

Er zijn bovendien een hoop criminelen die het gemunt hebben op particuliere auto verkopers. Ze maken hierbij gebruik van een slimme app die zich voordat als een online bankieren app. Ze maken met de app geld over naar jouw rekening en alles lijkt echt. Echter blijkt enige tijd later dat je bent opgelicht. Pas hier dus altijd mee op.

 

Veilig verkopen aan een autobedrijf

Wanneer je een auto verkoopt aan een autobedrijf, dan loop je geen risico als particuliere verkoper. Autobedrijven kopen auto’s niet in als privébezit en daardoor zijn ze ook minder kritisch. Gebruikerssporen hebben daarom minder invloed. Je blijft niet zitten met de auto omdat het autobedrijf de auto moet over kopen indien je akkoord bent gegaan met het bod.

 

Een ander voordeel is dat een particuliere koper een keuring voor verkoop wilt zien, en een autobedrijf niet. Je kunt dus via de autoveiling snel en makkelijk je auto verkopen zonder kosten te maken en zonder te blijven zitten met je auto.

 

Probeer zelf de gratis autoveiling Besteautobod.be eens uit. Binnen 1 dag weet je precies wat de auto waard is!