Quad adventure
Image default
Business

De 4 C’s van een diamanten ring

U denkt er al een tijdje over na om een diamanten ring te kopen. Diamanten ringen complementeren namelijk op een prachtige manier uw outfit. Zo’n ring is niet al te overheersend dat het afleidt van uw kleding en make-up, maar dankzij de diamant is het wel een echte eye-catcher waardoor u zeker een uniek accessoire heeft. Bij de aanschaf van een diamanten ring moet u niet alleen de vorm en het materiaal van de ring kiezen, maar ook niet alle diamanten zijn hetzelfde. U moet dus ook een diamant kiezen die u in de ring verwerkt wilt hebben.

 

Karaat (carat)

Om te beginnen heeft u te maken met het aantal karaat, of carat in het Engels, van de diamant. Dit is een eenheid die wordt gebruikt om het gewicht van de diamant uit te drukken. Een grote, en dus zwaardere, diamant is veel zeldzamer om te vinden. Dit maakt dat de waarde en dus prijs van een zware diamant veel hoger ligt dan dat van een kleine steen.

 

Helderheid (clarity)

Diamanten zijn producten uit de natuur, dit zorgt ervoor dat niet elke diamant perfect is. Vaak hebben diamanten kleine oneffenheden, dit worden ook wel insluitsels genoemd. Deze ontstaan vanzelf tijdens het vormingsproces van de diamant. Ook hier geldt weer dat een bijna helemaal perfecte diamant zeldzaam is en dus ook duurder dan een andere diamant.

 

Kleur (color)

De kleur moet u ook rekening mee houden. Het meest gevraagd zijn kleurloze diamanten, deze weerkaatsen namelijk het meeste licht. Deze zijn echter ook weer zeldzamer. Als uw budget dit niet toelaat, kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld een witte diamant in uw diamanten ring.

 

Slijpvorm (cut)

Als laatste is er nog de slijpvorm. Dit is simpel gezegd de vorm waarin de diamant is geslepen. De slijpkwaliteit van de steen hangt geheel af van de persoon die de diamant geslepen heeft. In de natuur komen diamanten in allerlei gekke vormen voor, dus door een mens wordt de uiteindelijke vorm bepaald.