Quad adventure
Image default
Business

De hoogste toren van de wereld

Er zijn een heleboel hoge gebouwen op de wereld waarvan niemand zich kan voorstellen hoe die gebouwen ooit zijn gebouwd. Toch zijn ze er, we kennen namelijk allemaal de twin towers die 16 jaar geleden zijn ingestort. Een hoog gebouw wat deze dagen misschien wat meer relevantie heeft is de Trump tower. Deze toren is van de nieuwe minister president van Amerika. Dit is een hele hoge toren, maar lang niet de hoogste toren van de wereld. De hoogste toren van de wereld is nog in constructie. De naam van de gigantische toren wordt Kingdom tower.

Deze toren zal worden gebouwd in Saoedi Arabië, en zal omgerekend 900 miljoen euro gaan kosten om helemaal af te laten maken. Dit is natuurlijk een enorm bedrag, maar dat is niet zo gek als je gaat nadenkenken dat de toren een kilometer hoog gaat worden. Er zijn veel materialen nodig om een toren van dat formaat te kunnen maken. Wat opmerkelijk is, is dat het project zal worden gefinancierd door de familie van Osama bin Laden. Dit is helemaal niet erg namelijk want het is niet eerlijk om mensen te veroordelen voor de daden van een familie lid.

Er moeten met veel dingen rekening worden gehouden omdat het zo’n enorm gebouw gaat worden. ten eerste moet het gebouw tegen de wind bestendig zijn, aangezien de wind heel hard staat naarmate je hoger de lucht in gaat. Ze hebben er daarom voor gekozen om de toren mee te laten vormen met de wind, zodat de wind langs de toren heen glijd. Als de toren dan is gebouwd, is het belangrijk dat er een meerjarenplanning word opgesteld om het gebouw te kunnen onderhouden. Natuurlijk moet het technisch ook allemaal in orde blijven, hierbij kan een Technisch meerjaren plan voor op worden gesteld. Zo blijft het te allen tijde veilig om te gebruik te kunnen maken van de torens.

http://www.laan35.nl/