Quad adventure
Image default
Business

De voordelen en prijzen van een looppoort

Een looppoort biedt vele voordelen, zoals het creëren van een doorgang. Doordat de looppoort in veel verschillende varianten verkrijgbaar is, verschilt de prijs vaak. Ben je benieuwd naar alle voordelen en de prijzen van looppoorten? Lees dan dit artikel waarin dit allemaal wordt behandeld.

Maatwerk

De meeste looppoorten worden op maat gemaakt. Heb je een hekwerk laten maken bij een specialist en wil je een looppoort toevoegen? Ga dan terug naar je specialist en laat een poort op maat maken zodat hij perfect past bij je hekwerk. Dit geeft een mooie en rustige uitstraling. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een andere look om een andere uitstraling te geven aan je tuin.

Verschillende materialen

Looppoorten zijn verkrijgbaar in gegalvaniseerd ijzer of hout. Het ijzer kan je vaak in elke RAL-kleur naar wens laten coaten. Dit zorgt ervoor dat het hek geheel onderhoudsvrij is. Wil je liever een warme uitstraling dan kan je gaan voor een houten looppoort van hardhout of geïmpregneerd hout. Door de vele mogelijkheden is er bijna altijd wel een keuze die past bij jouw wensen.

Veiligheid

Een looppoort biedt extra veiligheid. Niet iedereen kan nu zomaar jouw tuin betreden. Over het algemeen zijn de looppoorten voorzien van een cilinderslot zodat je hem altijd op slot kan doen. Voor extra beveiliging kan je altijd nog een extra hangslot toevoegen zodat je zeker weet dat de deur niet zomaar opengaat. Daarnaast is het mogelijk om de deur extra te beveiligen door een puntenkam te laten monteren aan de bovenkant. Een andere mogelijkheid is om een looppoort te ontwerpen met scherpe sierpunten. Dit ziet er niet alleen mooi uit maar heeft ook nog eens een belangrijke functie.

 

De prijs van looppoorten

Omdat een looppoort van verschillende materialen kan zijn gemaakt loopt de prijs nogal uiteen. Voor een houten looppoort van 100x100cm betaal je tussen de €20 en €500, geheel afhankelijk van het soort hout en het ontwerp. Hardhout is bijvoorbeeld een stuk duurder maar gaat wel veel langer mee.

 

Een ijzeren looppoort heeft een prijs tussen de €130 en €300, afhankelijk van het ontwerp. Daarnaast kan het toevoegen van ornamenten, een puntenkam of een andere kleur zorgen voor een verhoogde prijs.