Quad adventure
Image default
Business

Feiten over het coronavirus

Tegenwoordig staan de nieuwssites er bomvol mee: het coronavirus. Dat is ook niet zo gek aangezien het over mensenlevens gaat. Zo staat het nieuws belgie vol mee met onderwerpen als. dode aantallen in Italië of de aantal werklozen in Amerika. Kortom is er veel ophef over de coronavirus. Maar hoe is het coronavirus nou eigenlijk ontstaan en wat kun je er tegen doen? In dit artikel lees je een aantal feiten over het COVID-19 virus.

 

Het coronavirus lijkt veel op het SARS virus uit 2003. Het coronavirus is echter een gemuteerde versie, waarbij het veel sneller van mens tot mens wordt doorgegeven. Het virus komt van de hoefijzervleermuis. Deze vleermuis bijt dan een ander zoogdier en in combinatie met deze twee stoffen is het. Onderzoekers denken dat het civetkat is.  Ook speelt de hygiëne een grote rol die ver te zoeken was in de stad waar het begon. Namelijk op de markt van Wuhan, waar ze jungledieren bij de mensheid slachten. Door het slachten van het dier is via ontlasting, bijten of bloed het virus uitgebroken. De grote hoeveelheid mensen op de markt helpt er ook niet bij. Kortom hebben deze mensen zonder te weten andere mensen aangestoken en dat resulteerde naar de situatie die er nu plaatsvindt.

 

Maar wie zijn dan extra vatbaar? Vooral ouderen mensen behoren tot de risicogroep en kinderen vaak niet. Dit heeft te maken met de weerstand van het mens. Zo hebben oudere mensen vaak lagere weerstand dan kinderen. Verder krijgen landen met een goed zorgstel het virus onder bedwang. Landen zoals Afrika of Italië die hebben lastiger te verduren door de aantal slachtoffers van het virus. Ook in New York is er tegenwoordig een overschot aan mensen doden.

 

Wat kun je ertegen doen? Vermijd vooral fysieke contact met mensen en let goed op je hygiëne raden experts aan. Dit is erg belangrijk aangezien je niet weet of je het virus hebt, tot de symptomen van zich laten horen. Dit is vaak 2 weken later.

 

https://www.redactie24.be/