Quad adventure
Image default
Business

Het is voordeliger

De begrippen salaris, loon en inkomen worden vaak door elkaar gehaald, op zich logisch want het lijkt allemaal op elkaar maar er zit weldegelijk verschil tussen de drie begrippen. Het salaris is het geen wat je ontvangt zonder alle vergoedingen, toeslagen, bonussen en emolumenten. Het kale bedrag dus. Het maakt hierin niet uit of het over een jaarlijks bedrag of een maandelijks bedrag gaat.

Wanneer er wordt gepraat over loon, dan wordt al het inkomen bedoeld. Alles wat er naast het salaris bij komt, toeslagen, vergoedingen, inkomsten uitdiensten, goederen of onroerende goederen, diverse aanspraken, pensioenen, uitkeringen en ga zo maar door.

Het inkomen wordt gezien als een verzamelnaam voor inkomsten. Hieronder kunnen valt bijvoorbeeld het salaris, de 13e maand, vakantietoeslag, tantième en bonussen, meestal is dit op jaarbasis.

Bijna wel iedereen kijkt ernaar uit om aan het einde van de maand zijn loon te krijgen. Bij vele is het zo, voornamelijk bij jongeren, dat zij nog een stukje maand overhouden aan het einde van hen loon. Dat is jammer, vroeger was werd er nog volop gespaard, maar tegenwoordig hebben jongeren nog maar weinig eigen geld. Dit is lastig bij het kopen van diverse producten, goederen of diensten die worden gezien als luxegoederen. Het kopen van een auto gaat tegenwoordig vaak via een lening, een huis krijgen wordt gezien als zeer lastig voornamelijk nu ook door de crisis die nog steeds heerst.

Het uitlaten betalen van het loon is dus ook een activiteit die zeer zorgvuldig uitgevoerd moet worden. Salarisberekeningen zijn over het algemeen aardig lastig, vooral wanneer je geen boekhoudachtergrond hebt. Het is daarom aan te raden, vooral voor grotere bedrijven, om de salarisadministratie uit te besteden aan bedrijven die dit doen. Niet alleen maken zij de berekeningen voor je, ze maken ook de loonstrookjes, de jaarrekeningen en de loonbelastingaangifte. Het kan dus in je voordeel werken om na te denken over de uitbesteding van de salarisadministratie aan een loonbureau.

 

http://www.cbbs.nl/