Quad adventure
Image default
Business

Lekker leer verven

Doe het lekker zelf. In dit artikel lees je hoe je je leren schoenen een nieuw leven in kan blazen of hoe je je leren schoenen een andere kleur kan geven. Is dat allemaal mogelijk, vraag jij je af. Ja natuurlijk, met deze tips heb je binnen no-time een paar nieuwe leren laarzen, of juist een heel paar andere leren schoenen. Lees hieronder mijn tips!

Je bent veel goedkoper uit door het zelf te doen. Als je je schoenen laat verven kost het je al meer dan €50. Terwijl je verf voor schoenen al kan kopen voor €10. Schoenverf zwart is zelfs nog goedkoper! Natuurlijk is het een beetje spannend om zelf je schoenen te verven, maar als je voorzichtig en stapsgewijs te werk gaat kan er helemaal niets fout gaan.

Je hebt twee verschillende soorten verf op leer te verven. Je hebt indringverf en verf die een kleur laag vormt. Indring verf komt in mindere kleuren, maar doet wel beter zijn werk omdat het echt de kleur van het leer verandert. De andere verf is meer om een nieuw laagje aan te brengen, alsof je een muur overschildert.

Als je echt het beste resultaat wil zal je indringverf moeten gebruiken. Hiermee kan je het leer alleen maar donkerder maken. Wil je dus een lichtere kleur dan moet je overstappen op de andere verf. De indringverf moet worden aangebracht om een schoon stuk leer. Zorg er dus voor dat je het leer eerst goed schoonmaakt. Laat het leer daarna goed drogen voordat je gaat verven. Roer de indringverf eerst goed door, voordat je hem aan brengt en laat het daarna weer drogen. Als je tevreden bent is het klaar, ben je niet tevreden dan schilder je nog een laag. Doe dit net zolang totdat je tevreden bent met het resultaat. Als je de gewenste kleur hebt bereikt is het aanbrengen van schoenpoets nog een tip om eerste glans te creëren. Hiervan gaat de schoen mooi glanzen.

https://www.leerverfshop.nl/