Quad adventure
Image default
Business

Mogelijke redenen voor een hoge waterrekening

 

Een te hoge waterrekening is super rot en komt bijna altijd slecht uit. Wanneer uw waterrekening te hoog uitvalt is het belangrijk te achterhalen waar dit vandaag komt anders wordt de volgende rekening minimaal even hoog. Er zijn veel mogelijke redenen voor een te hoge waterrekening, bijvoorbeeld het verkeerd uitlezen van de watermeter. Daarnaast is een andere mogelijkheid dat u simpelweg veel meer water bent gaan verbruiken in die periode. Echter, dit is minder waarschijnlijk dan andere redenen.

 

Verkeerd afgelezen meter

Een van de meest voorkomende redenen voor het te hoog uitvallen van de waterrekening is het verkeerd aflezen van de meter. Dit is de meest knullige reden maar het zou u verbazen hoeveel mensen bij het controleren van de waterstand een fout maken. Een andere mogelijkheid is dat de waterstand wel goed wordt afgelezen maar met de verkeerde meter wordt vergeleken. Ook hier is het zeker mogelijk dat u te veel moet betalen. Vraag daarom de juiste documenten aan bij de watermaatschappij en vergelijk deze met uw eigen meter, dan kunt u de eerste mogelijke reden afstrepen.

 

Gestegen verbruik

Hierna is de meest voorkomende reden voor een te hoog uitgevallen waterrekening gestegen verbruik. In dit geval zult u de rekening ook gewoon moeten betalen. Redenen voor gestegen verbruik kunnen zijn dat u bijvoorbeeld te veel wasmachines of vaatwassers draait. Als u bijvoorbeeld steeds een halfvolle vaatwasser laat draaien kost dit veel meer water dan wanneer u alleen volle vaatwassers draait.

 

Waterverspilling

Waterverspilling is een derde mogelijke reden voor uw hoge waterrekening. Bijvoorbeeld als uw toilet doorlekt kan veel water hierdoor verspilt worden. Een andere, veel voorkomende reden voor waterverspilling is het aan laten staan van de kraan tijdens het tanden poetsen of het handen wassen. Als u dit een keer per jaar doet zal het niet veel invloed hebben maar als u elke dag meerdere keren per dag kan dit jaarlijks heel wat extra kosten veroorzaken.

 

Bent u op zoek naar een loodgieter die langs kan komen en kan achterhalen waarom uw waterrekening zo hoog is uitgevallen? Bereik ons direct en we kunnen vandaag nog iemand langs sturen.