Quad adventure
Image default
Business

Rieten dak en isolatie

Bij het leggen van een rieten dak moet u wel eerst van op de hoogte zijn waar riet vandaan komt. Het maakt namelijk veel verschil welke riet u gebruikt. Om te beginnen behoort de plant riet tot de grassenfamilie. De grassenfamilie heeft de meest verschillende soorten. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan rogge of tarwe. De riet groeit voornamelijk langs het water. Als het op een goede locatie aan het water staat kan riet tot wel drie meter hoog groeien. De stengel van de riet is twee centimeter dik. Riet groeit al redelijk snel, het heeft niet veel nodig om te groeien. Maar de beste riet zal niet overal kunnen groeien. Een waterkant maakt niet gelijk elke riet evengoed. Als u de beste riet wilt importeren dan zult u toch in de provincies Noord-Holland en Friesland moeten zoeken.

 

Rieten daken bestaan samen met het vak al heel lang. Het vak bestaat al honderden jaren. Naast dat een rieten dak er ontzettend mooi uit kan zien heeft het ook andere kwaliteiten. Een rieten dak isoleert namelijk erg goed. Tegenover een pannendak isoleert een rieten dak beter, maar verdere afwerking wordt aangeraden voor beide gevallen.

 

U heeft overwogen een rieten dak te nemen dan vraagt u zich zeker af: “hoelang gaat een rieten dak mee”? Om te beginnen hoeft u niet bang te zijn met een open haard. De kans is klein dat een open haard het rieten dak kan weg branden. Riet is namelijk, nog een kwaliteit, niet zo brandbaar als velen denken. De tijd die het duurt tot een rieten dak vervangen moet worden ligt tussen de dertig en de veertig jaar. Soms zijn er gevallen geweest dat het pas na vijftig haar hoeften te gebeuren. De levensduur van een rieten dak is afhankelijk van de soort gebruikte riet. Fijner riet, hoewel het voor velen mooier uit ziet, gaat minder lang mee als grover riet. Grover riet gaat gemiddeld tienjaar langer mee als fijner riet.

http://www.rietwerk.nl/