Quad adventure
Image default
Business

Tips reis naar Dubai

Ben jij van plan om binnenkort naar Dubai af te reizen? In Dubai heerst een compleet andere cultuur dan in Nederland. Het is daarom belangrijk om je in te lezen in deze cultuur en te weten wat je te wachten staat. Dubai is gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten en is daarmee een islamitisch land. Ook dit brengt veel regels met zich mee. In dit artikel lees je enkele dingen waar je op moet letten als je naar Dubai reist.

Alcohol Op vakantie wil je natuurlijk genieten van een drankje, meestal een drankje met alcohol. In Dubai gaat dit niet zo gemakkelijk als je denkt. Je kan hier zelfs een levenslange celstraf krijgen als je alcohol drinkt waar dit niet is toegestaan. Alcohol mag namelijk niet zomaar geschonken worden in Dubai. Alcohol mag enkel en alleen geschonken worden in restaurants, bars, clubs en hotels. Dit zijn dus alleen plekken waar het ‘gepast’ is om alcohol te drinken. Je zal dus geen alcohol kunnen kopen in een supermarkt om dit vervolgens op straat op te drinken. De enige manier om ergens anders alcohol te drinken dan in de horeca is door een alcoholvergunning aan te vragen. Je moet dan wel aan specifieke eisen voldoen.

Noodgevallen Als je in het buitenland op vakantie gaat is het belangrijk om te weten welke nummers je moet bellen in een noodgeval. Daarnaast is het ook belangrijk om een geode zorgverzekering af te sluiten. Mocht er echt een noodgeval zijn dan zijn de telefoonnummers in Dubai niet heel lastig. Om de politie te bereiken bel je 999, om de brandweer te bereiken bel je 997 en voor een ambulance bel je 998. Voor minder acute zaken bel je naar 800-4-888.

Mocht je een reis naar Dubai overwegen, check dan hier een aantal reacties op shoestring ervaringen of kijk op ervaringen kras reizen.

https://www.dalreizen.nl/