Quad adventure
Image default
Business

Vindbaarheid verbeteren | SAM online marketing

Vindbaarheid verbeteren 

 

Vindbaarheid verbeteren op het internet is voor veel bedrijven een belangrijk streven. Met name binnen zoekmachines is het belangrijk dat u bovenaan staat. De redenen hiervoor zijn legio. Een betere online vindbaarheid kan meer bezoekers als gevolg hebben en daardoor wellicht ook meer omzet. De naamsbekendheid kan ook stijgen als gevolg van een hoge positie binnen zoekmachines. Via zoekmachine optimalisatie of Search Engine Optimalization (SEO), probeert men zo hoog mogelijk in de ranking te komen. In dit artikel vindt u tips om uw eigen vindbaarheid online te verbeteren.  

Online vindbaarheid verbeteren met deze tips 

Page title en kopteksten 

Om  de vindbaarheid online te verbeteren is het aanpassen van de page title en de kopteksten naar een goede tekst voor de bezoeker én Google van groot belang. Google hecht veel waarde aan wat er in de page title en kopteksten staat en neemt dit voor een groot deel mee in de ranking van de resultaten.  

Belang van metateksten in vindbaarheid 

Een goede metatekst in gebruiken, is essentieel voor de vindbaarheid binnen Google. Deze tekst geeft Google namelijk een extra beschrijving van wat op de site exact te zien is. Naast Google is het ook voor de gebruiker een belangrijke factor om er voor te kiezen om op de link te klikken. Een metatekst die zowel Google, als de potentiële bezoeker aanspreekt is dus van belang om de vindbaarheid te verbeteren.  

Afbeeldingen 

‘’Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden’’, is een bekend gezegde. Google denkt hier echter anders over, want een afbeelding op zich is namelijk helemaal niet te lezen door Google. Het bijvoegen van een passende alt-tekst is dus cruciaal om de online vindbaarheid te verbeteren.  
 
Vindbaarheid verbeteren door experts 


Binnen het verbeteren van de vindbaarheid spelen de page title en kopteksten, metateksten en afbeeldingen dus een belangrijke rol. Dit is slechts het topje van de ijsberg, want Google heeft ruim tweehonderd variabelen waaruit het bedrijf de positie in een zoekmachine gaat bepalen. Veel bedrijven schakelen daarom vanwege de complexiteit een ander bedrijf in om dit voor hen te doen. Deze vindbaarheid verbeteren is voor een bedrijf als SAM Online Marketing bijvoorbeeld een koud kunstje. Wacht niet langer en neem met SAM Online Marketing contact op om uw vindbaarheid te verbeteren!