Quad adventure
Image default
Business

Voor officieel erkende EHBO cursussen in Ede moet u bij AREHBO zijn

Voor officieel erkende EHBO cursussen in Ede moet u bij AREHBO zijn

 
Als iemand in nood verkeert wilt u ongetwijfeld graag helpen. Maar beschikt u wel over voldoende kennis om echt goede eerste hulp bij ongelukken te verlenen? Wanneer u op die vraag ontkennend moet antwoorden doet u er goed aan om een EHBO cursus bij AREHBO te volgen. In dat geval leert u aan de hand van theorie- en praktijkoefeningen hoe u bij tal van verschillende noodsituaties in uw omgeving het meest adequaat kunt handelen zodat de hulpbehoevende ook echt wordt geholpen.

De EHBO cursus van AREHBO is officieel erkend door het Oranje Kruis en wordt afgesloten met een examen. Slaagt u voor dat examen, dan krijgt u een erkend diploma uitgereikt dat 2 jaar geldig is. Wilt u voorkomen dat uw certificering na die 2 jaar verloopt? Volg dan tijdig een herhalingscursus.

 

Dit komt er bij de EHBO cursus aan de orde

 
De EHBO cursus behandelt stap voor stap de verschillende noodsituaties waarmee u geconfronteerd zou kunnen worden en ervaren cursusleiders leggen u daarbij uit hoe u in die omstandigheden moet handelen. De mogelijkheid tot het bieden van de allerbeste hulp staat of valt eigenlijk bij het tijdig signaleren van een noodsituatie. Ook daar wordt u tijdens deze cursus op voorbereid.

Omdat de meeste problemen waar mensen mee te maken krijgen verband houden met ademhalings- of bloedsomloopproblemen staat men daar in deze cursus uitgebreid bij stil en leert u hoe u in zo’n situatie het beste kunt handelen. Aan de hand van praktijkoefeningen ervaart u hoe u het beste bloedingen en (brandwonden) kunt behandelen en komt u ook te weten wat u moet doen als er sprake is van verstuikingen of kneuzingen. Bekijk de mogelijkheden van Arehbo.