Quad adventure
Image default
Business

Waarom zijn er verschillende soorten groottes bij tennisrackets

Heb je jouw tennisracket wel eens vergeleken met die van een medespeler. Dan zal je zien dat niet ieder tennisracket even groot is. Natuurlijk heeft elk merk zo zijn eigen afmetingen en kan er tussen verschillende merken dus een verschil zijn. Maar er zijn ook grote verschillen tussen tennisrackets. En dan voornamelijk over de grootte zelf. In dit artikel vind je de drie verschillende groottes die tennisrackets standaard hebben, en waarom ze deze verschillende groottes hebben.

Er zijn drie verschillende soorten rackets; midsize, midplus en oversized. We beginnen met de kleinste variant.

De midsize tennisrackets zijn het kleinste van alle. Deze kleine rackets zijn ervoor gemaakt om ballen te plaatsen. Doordat de snaren bij dit racket dichter tegen elkaar aan liggen kan er meer gevoel aan de bal worden meegegeven. Hierdoor kan je de bal meer richting geven. Het nadeel van het kleine racket is dat je minder kracht mee kan geven aan de bal, en omdat het racket kleiner is kan je de bal ook makkelijker missen.

Het oversized racket, de grootste van de drie, is het tennisracket met de meeste kracht. Door de grootte van het racket zit er meer kracht om de snaren waardoor de bal harder kan worden gespeeld. Het mikken en richten met dit racket is echter weer een stuk moeilijker omdat de snaren verder uit elkaar liggen. Dit racket wordt vaak gebruikt voor beginnelingen in het tennis. Het richten van de bal is namelijk lastig als je begint met tennissen en daarom wordt een groot racket vaker gebruikt. Om zowel harder te slaan, als de bal vaker te raken.

Precies tussen de twee rackets hierboven ligt het midplus racket, een head tennisracket is hier een goed voorbeeld van. Deze rackets hebben de eigenschappen van beide rackets, maar natuurlijk van allebei wel iets minder. Met dit racket kan je redelijk goed mikken en redelijke kracht mee geven aan de bal.

https://www.kctennis.nl/