Quad adventure
Image default
Business

Wat houdt familierecht in?

Ben je van plan om binnenkort te trouwen of samen te gaan wonen met een vriend of vriendin? Of gaat het niet zo goed in je relatie en denk je na over een scheiding? Het is handig om in deze situaties meer te weten over familierecht. Bij zulk soort situaties moet je dan nadenken over hoe het zit met huwelijkse voorwaarden, een geregistreerd partnerschap, een echtscheiding of alimentatie. Het is handig om hier meter inzicht in te krijgen, ook al is er niet veel aan de hand, een gesprek met advocaten Delft kan voor veel duidelijkheid en verheldering zorgen.

Van een wetboek zal de gewone Nederlander vrij weinig snappen omdat er veel jargon wordt gebruikt. Mocht je het toch interessant vinden en je hierin verdiepen dan kan het personen en familierecht gevonden worden in Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek. Dit recht gaat voornamelijk over problemen binnen de familiesfeer. Dit recht houdt zich bezig met de huwelijkse voorwaarden, eventuele naamswijzigingen, adoptie van kinderen en het erkenning van kinderen.

Het conflict dat veel in Nederland voorkomt bij het familierecht is een echtscheiding. Bij een echtscheiding gaat het erom dat twee personen niet langer wettelijk aan elkaar verbonden willen zijn. Het recht bij echtscheiding gaat echter veel dieper op deze zaak en, en belicht ook andere zaken zoals de boedelverdeling, alimentatie, en pensioenafspraken. Deze hebben allemaal te maken met een echtscheiding en worden vaak over het hoofd gezin in de hitte van de strijd.

Daarnaast vallen onder het familierecht ook andere zaken dan een echtscheiding. Je kan voor dit recht ook zaken behandelen die te maken hebben met het huwelijk en samenwonen. Ook kan het gaan over het relatievermogensrecht. Dit recht gaat ook over kinderen, hierbij komen bijvoorbeeld zaken kijken als achternaam wijzigingen, zorgregelingen, leerplicht en adoptie. Tot slot valt onder familierecht ook zorg. Dit heeft te maken met ondertoezichtstellingen, zaken in het kader van de wet voor bijzondere opnemingen in psychiatrische instellingen.

https://www.ebhlegal.nl/