Quad adventure
Image default
Business

Wat is het verschil tussen een cappuccino en een latte macchiato

Het verschil tussen een cappuccino en een latte macchiato. Sommige mensen zullen zeggen dat het hetzelfde is maar dat is echt niet zo. Er zit een verschil tussen een cappuccino en een latte maar dit verschil is echter niet heel groot. In dit artikel lees je meer informatie over de cappuccino en de latte macchiato en hoe je ze het beste kan maken.

In beide koffies zit een onderdeel dat niet kan ontbreken. Dat essentiële onderdeel is de espresso. Espresso’s zijn kleine, heel sterke kopjes koffie. Dat is de basis voor zowel de cappuccino als de latte macchiato. Deze kleine kopjes koffie kan je gemakkelijk maken met behulp van koffiecups voor Nespresso. Met een Nespresso apparaat zet je de beste kopjes espresso.

Het verschil zit hem in het deel wat na de espresso in het glas wordt geschonken, namelijk de melk. Bij een cappuccino wordt na 1/3 espresso nog eens 1/3 deel melk en 1/3 deel melkschuim toegevoegd. Bij een latte macchiato wordt 2/3 deel melk toegevoegd. Er zit hier oorspronkelijk dus geen melkschuim op.

In vele restaurants zal je het toch anders zien. Veel restaurants maken namelijk een latte macchiato van 1/3 deel nespresso, 2/3 deel melk, en daarboven op dan nog melkschuim voor 1/3. Je kan dus eigenlijk zeggen dat een latte macchiatto 4/3 gevuld is. Daarom worden latte machiatto’s ook vaak in lange glazen geschonken in plaats van kleine kopjes.

Als je thuis een lekkere cappuccino of een latte macchiato wil maken zal je dit met een melkopschuimer moeten doen, of je kan dit doen met behulp van een speciaal Dolce Gusto apparaat. In dit apparaat stop je een zelfde soort cupjes, maar hier kan je verschillende combinaties mee maken waardoor je met cups voor dolce gusto ook een heerlijke cappuccino of latte macchiato kan maken.

https://www.koffiecupster.nl/