Quad adventure
Image default
Business

xbrl software

Steeds vaker zien we dat er over xbrl software gepraat word maar wat is het en wat kun je ermee doen? In Nederland zijn er al veel bedrijven en instanties dat gebruik maken van xbrl.

Xbrl zelf is een computertaal. Het is door een organisatie zonder winstoogmerk ontwikkeld voor het delen van financiële informatie. Het is dan ook een open standaard waar geen licentiekosten aan zijn verbonden. Bedrijven kunnen met xbrl dus hun eigen software ontwikkelen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om xbrl software te gebruiken dat andere bedrijven al ontwikkeld hebben. In Nederland is het mogelijk om diverse xbrl software te kopen. Er bestaan dan ook veel verschillende xbrl software. Het is dan ook slim om je goed hierover te laten adviseren. De meeste bedrijven dat de xbrl software aanbieden hebben hiervoor dan ook mensen in dienst.

Deze mensen worden consultants genoemd en ze begeleiden de klanten. Ze kijken welke xbrl software het beste bij een bepaald bedrijf past en begeleiden de klanten ook bij het integreren van de software. Zo kan het bedrijf ervan uitgaan dat het overstap op xbrl software goed zal verlopen.

Voor meer informatie kun je terecht op de onderstaande websites.