Quad adventure
Image default
Business

Zelf leren of een theoriecursus volgen?

De vraag zie je steeds vaker naar voren komen. Een groot deel van de mensen kiest voor een theoriecursus en de andere helft voor de optie om zelf te gaan leren. Wat maakt nu het verschil tussen een theoriecursus en zelf leren voor je eindexamen?

Theoriecursus

Als je deelneemt aan een theoriecursus zul je merken dat dit een snellere manier is om je theorie rijbewijs te halen. Omdat je in één dag of op verschillende dagen wordt klaargestoomd voor je eindexamen. Hierdoor ben je een dag lang puur gefocust bezig om te belangrijke onderdelen van het theorie examen uit je hoofd te leren. Binnen een dag of een aantal dagen zal je de theoriecursus volledig begrijpen en in de praktijk kunnen toepassen. Dit is voor de voornaamste reden dat mensen kiezen voor een theoriecursus. Maar een theoriecursus is doorgaans pas mogelijk vanaf €100.-. Waarom zijn er mensen die toch kiezen voor zelf leren?

Zelfstudie

Er zijn veel mensen die een theoriecursus die nodig vinden. Dit komt omdat mensen het vaak liever zelf leren wanneer het hun uit komt. Deze groep mensen neemt liever de tijd om zich in alle rust voor te bereiden. Het voordeel van zelfstudie is dat je niet direct je examen moet gaan afleggen. Hierdoor kan je je aanmelden voor je theorie wanneer je zelf denkt dat je er klaar voor bent. Het scheelt namelijk ook nog eens in de kosten als je zelf studeert voor je theorie examen. Maar waar wordt nu het meest gebruik van gemaakt?

Wat wordt vaker gedaan?

Uit cijfers is gebleken dat toch steeds meer mensen gebruik maken van een theoriecursus. Hierdoor kunnen zij efficiënter met hun tijd omgaan. Dit is voor mensen tegenwoordig steeds belangrijker. Daarom vinden mensen het ook minder erg om er geld te betalen voor een snelle afhandeling van hun autotheorie. Maar waar zou jij voor kiezen!