Quad adventure
Image default
Business

MvR Schilderwerken en het juiste schuurpapier bij het schilderen

Wanneer je een stuk geverfd wilt hebben door MvR Schilderwerken gaat het eerst goed geschuurd worden. Dit is nodig om de oude verfresten eraf te schuren en het oppervlak egaal te maken. In dit artikel wordt er duidelijk hoe de specialist het juiste schuurpapier kiest. Dit is namelijk belangrijk, omdat niet iedere ondergrond hetzelfde is. Wanneer je wilt weten hoe MvR Schilderwerken het juiste schuurpapier kiest lees dan vooral verder.

Waarom?

Voordat er geschreven gaat worden hoe ze het juiste schuurpapier vinden is het belangrijk om erachter te komen waarom er geschuurd moet worden. Wanneer je een object of iets gaan schilderen is het belangrijk om de ondergrond te schuren. De verf hecht namelijk beter op een gladde ondergrond dan wanneer dit niet zo is. Door het beter hechten van de verf is het resultaat ook vele male beter. Dit is natuurlijk wat je wilt bereiken.

Kies de ondergrond

Om de juiste soort schuurpapier te kunnen kiezen moet er bepaald worden of het gaat om een houten, betonnen of een met verf geschilderde ondergrond. Wanneer je dit in kaart hebt gebracht kan je nagaan welke soort schuurpapier je nodig hebt.

De korrels

Wanneer je bepaald hebt om welke ondergrond het gaat en wat je ermee wil bereiken kan je kiezen tussen schuurpapier met een grove en fijne korrel. Hoe meer korrels per vierkante centimeter hoe fijner het schuurpapier. Wanneer je alleen een beetje hoeft te schuren kan je een fijne korrel nemen. Wanneer je wat grover werk moet verrichten kan je kiezen voor een schuurpapier met een grove korrel. Al met al zijn er verschillende soorten schuurpapier die allemaal kunnen helpen je doel te bereiken. Wanneer je het even niet meer weet laat je dan goed informeren door MvR Schilderwerken of doe zelf onderzoek op het internet.